fbpx
Close

Rakvere võitles, aga Kalev/Cramo võttis sajaprotsendiliselt väljakult viskeid tabanud Lewise eestvedamisel võidu

-Chavaughn Lewis | Foto: Hendrik Osula/BC Kalev/Cramo

-Chavaughn Lewis | Foto: Hendrik Osula/BC Kalev/Cramo

Paf Korvpalli Meistriliigas olid pühapäeval teises omavahelises poolfinaalmängus vastamisi Rakvere Tarvas ja BC Kalev/Cramo. Skoorirohkelt kulgenud avaveerand kuulus külalistele 26:23 ja poolajaks oldi Rakvere vastu 56:38 eduseisus. Kolmanda veerandaja lõppedes oli vahe sama, aga viimase neljandiku keskpaigas õnnestus Rakverel veidi põnevust tagasi tuua, kui suudeti 73:86 peale tulla. Pärast minutilist mõtlemisaega vastas Kalev/Cramo 11:1 spurdiga ning sellega oli mäng ka tehtud.

Rakvere Tarvas – BC Kalev/Cramo 83:98 (23:26, 15:30, 24:24, 21:18)

Visketabavuses jäi Kalev/Cramo 70% – 47% peale ja lauavõitlus võideti 28:23 (ründelaud 12:8 Rakverele). Korvisööte andis Kalev/Cramo rohkem 27:21 ja vaheltlõikeid tehti samuti rohkem 8:5. Pallikaotuseid kogunes Rakverel 13, Kalev/Cramol 14.

Chavaughn Lewis viskas Kalev/Cramo parimana 28 punkti (vabavisked 5/7, kahesed 10/10, kolmesed 1/1), võttis 4 lauapalli ja andis 5 korvisöötu. Rauno Nurger lisas 20 punkti, 7 lauapalli ja 3 korvisöötu ning Marques Townes kogus 16 punkti. Martin Dorbek järgnes 12 punkti ja 4 korvisööduga ning Tanel Kurbas sai kirja 11 punkti. Mängus ei teinud põhimeestest kaasa Maurice Kemp, Janis Kaufmanis, Janari Jõesaar, Kregor Hermet ja Sten-Timmu Sokk, kellest viimase kahe jaoks on hooaeg vigastuse tõttu lõppenud.

Egert Haller oli Rakvere resultatiivseim 23 punktiga (kolmesed 6/9). Sten Saaremäel tõi 15 punkti ning Tormi Niits lisas 12 punkti, 5 lauapalli ja 3 korvisöötu. Devin Harrise nimele jäi 9 punkti, 3 lauapalli ja 8 korvisöötu.

“Eks eelmisest mängust jäi kripeldama, et me ei teinud parimat mängu. Lauavõitluses ei olnud me kõige tugevamad ja täna üks rõhupunkte oligi see, kuigi ma ei tea, mis see seis lõpuks jäi. Rakvere on alati võtnud palju kolmepunktiviskeid ja tänu sellele teevad nad aeg-ajalt kiireid spurte. Marcus Keene’i tagasitulekuga sai rohkem mänguminuteid ära jagada. Martin Dorbek pidi eelmises mängus 43 minutit platsil olema. Me pole Raplat küll maha kandnud, aga mõtleme finaali mõistes Pärnu peale. Kindlasti kui Pärnuga mängime, siis lauavõitlus saab põhiteguriks. Mihkel Kirves ja Lauris Blaus on neil kõvad tegijad,” rääkis Rauno Nurger Inspira vahendusel antud intervjuus.

Kalev/Cramo ja Rakvere kohtuvad poolfinaalseerias kolmandat korda esmaspäeval, 3. mail. Teisipäeval, 4. mail on Pärnu Sadam võõrustamas kolmandas omavahelises poolfinaalmängus Rapla Avis Utilitast.

scroll to top