fbpx
Close

INTERVJUU | Väike jõusaalifanatt Stefan Vaaks suvel tehtud tööst, biitsepsitest, Valdo Lipsu usaldusest ja eesmärkidest

-Stefan Vaaks | Foto: KK Viimsi Facebook

Koduse korvpalli eelmise hooaja üks suuremaid komeete oli kahtlemata Viimsi korvpalliklubi 19-aastane mängumees Stefan Vaaks (198 cm), kes tuli paljudele ihaldusväärsest Hispaania korvpallisüsteemist. Olgugi et Viimsi oma noore pundiga eelmisel hooajal väga kõrgele ei jõudnud, sai noorpallur tublisti mänguaega ning karastust. Vaaks tõi läinud hooajal Eesti-Läti liigas keskmiselt 27,5 minutiga 15,6 punkti, 2,5 lauapalli, 1,8 korvisöötu ja 1,3 vaheltlõiget mängus. 

Kes on Vaaksi mänge näinud, siis ilmselt tulevad esimese asjana silme ette vägeva enesekindlusega ülikaugelt või rasketelt kohtadelt võetud kolmesed. Sellist tulevärki nähti ka esimeses karikamängus Keila Coolbeti vastu koduväljakul, kus kohal oli ka Korvpall24 portaal. Tolles võidumängus tõi Vaaks hiilgavad 31 silma (kolmesed 5/11) ja võttis lisaks ka 4 lauapalli, 4 vaheltlõiget ning jagas 5 korvisöötu. Eelmist statistikarida vaadates on vahest kõige muljetavaldavamad neli vaheltlõiget. See näitab, et mees on endaga suvel kõvasti tööd teinud ning tegu pole enam pelgalt ründemängijaga.

Tegime Viimsi korvpallisaalis pärast mängu Vaaksiga pikema intervjuu ning rääkisime lahti ka suvel pisikeseks skandaaliks kerinud teema, miks noormees sel korral U20 koondisesse ei läinud. Vaaks rääkis oma nõrkustest ja nende teadvustamisest, töökusest, jõusaalifanatiks saamisest, lähiaastate unistustest, “Sitarattast” ning kõigist meeskonnakaaslastest. Enesekindel noormees, kes peab ennast liiga üheks paremaks, kui mitte parimaks viskajaks, tänas intervjuus temasse uskunud Valdo Lipsu ning rääkis USA üliõpilasliiga palkadest.

scroll to top