fbpx
Close

Paide välejalg Jana Haabjärv naudib söötmist ja kolmeseid ning õpetab järeltulevat põlvkonda

-Jana Haabjärv | Foto: Optibet Rahvaliiga

Optibet Naiste Rahvaliiga oktoobri MVP auhinna sai Paide KK7 ridades palliv Jana Haabjärv, kes oli Naiste rahvaliiga avavooru resultatiivseim mängija, tabades võidumängus SibaTigu naiskonna vastu neli kolmepunktiviset ja kogudes 25 punkti.

Rahvaliiga nimel tegime Janaga ka intervjuu, kus küsisime tavapäraseid küsimusi, mida me viimastel hooaegadel Rahvaliiga kuu parimatelt ja hooaja lõpu MVP auhinna võitjatelt tavaliselt teada oleme tahtnud.

Millal ja kuidas Sa hakkasid korvpalli mängima? Milline on lühidalt Sinu mängijakarjäär olnud?

Kui ma õigesti mäletan, siis minu korvpallikarjäär algas 2. klassis. Aga mäletan väga täpselt ema sõnu, et “trennis käid senikaua, kuni saad esimese kipsi”. Ja nii see ka läks. Pidin tegema trennidest väikese pausi ja hiljem ka ema moosima, sest see mäng kõnetas mind väga. Minul kui korvpalluril otseselt mängijana suurt karjääri pole olnud – tollel ajal noorteliigades õnnestus eestikatel võita ning edaspidi püsida pidevalt esikolmikus. Pärast noorteliigades mängimist tuli mängijana paus sisse, kuid trenni tegemist ma ei jätnud. Eelmisel hooajal mängisin Pärnu Spordikooli naiskonnas esiliigat ning sellel hooajal otsustasime lõpuks oma koduklubi Paide naistega osaleda ja esindada Paidet rahvaliigas.

Kuidas sattusid Paide KK7 naiskonda?

Paide KK7 naiskonda sattusin väga lihtsal põhjusel: olen aastaid olnud Paide KK7 klubis tüdrukute treener.

Iseloomusta palun enda poolt Paide KK7 naiskonda, mis on teie tugevused ja mis võiks platsil paremini välja tulla?

Meie naiskond on kui punt sõbrannasid omavahel. Me tunneme, usaldame ja toetame teineteist. Kui rääkida nõrkustest, siis vaadates viimasele mängule peale, siis meie suurim nõrkus on korvi alt lihtsate visete realiseerimine.

Kes on Sinu lemmik korvpallur nii Eestis kui laias maailmas? Miks just need mängijad?

Kui olen aus, siis mul polegi lemmik korvpallurit. Mulle meeldib selle mängu võlu ja meeldib jälgida mängu käiku ning protsessi, mitte otseselt keskenduda mängijatele kui indiviididele.

Kellega tippkorvpalluritest Sinu enda mängustiil kõige rohkem sarnaneb? Iseloomusta palun ennast kui korvpallurit.

Mina mängijana olen tiimi liige, mulle meeldib väljakul jagada söötu ja otsida lahendusi rasketes olukordades, kui mingid asjad ei toimi. Olen välejalg ja minu lemmikvise on kolmene.

Oletame, et saaksid ühe hooaja profikorvpallurina veeta enda valitud treeneri käe all. Kes oleks see (kuulus) endine või praegune Eesti või välismaa treener, kelle käe all tahaksid selle hooaja teha ning miks?

Kui oleksin profikorvpallur, siis sooviksin ühe hooaja mängida Kaia Millingu käe all. Ta on kunagi kõrgel tasemel mänginud ning treenerikarjäär on tal ka üsna edukas. Olen päris kindel, et tema käe all oleks lihtne treenida, kuna ta oskab hästi edasi anda oma mõtteid ja harjutusi.

Mis on Sinu lemmik korvpallireegel ning millise reegli Sa võimalusel esimese asjana ära muudaksid? Miks?

Mulle väga meeldib 24/14 sekundi reegel, see teeb mängu palju kiiremaks. Kui hakata rääkima reeglitest, mis mulle ei meeldi, siis ma laskuksin pigem noorte Mini-klassi tüdrukute tasemele, kus treener ei tohi mängu ajal lapsi juhendada, aga tohib positiivset tagasisidet anda. Kui mõtleme, et tegemist on väga noorte tüdrukutega, siis kui hiljem mängu hakkame analüüsima, siis nad kindlasti ei mäleta enamus olukordi. Samas ma veidi mõistan ka selle reegli olemasolu.

Millega Sa päriselus tegeled?

Päriselus olen ma Paide Hammerbecki põhikoolis kehalise kasvatuse õpetaja, Paide KK7 tüdrukute treener ning kasvatan kahte vägevat last.

scroll to top