fbpx
Close

Avaveerandi ehmatuse üle elanud Pärnu asus põhimeheta Rapla vastu kindlalt veerandfinaalseeriat juhtima

-Mihkel Kirves | Foto: Siim Semiskar

-Mihkel Kirves | Foto: Siim Semiskar

Korvpalli Eesti meistriliigas sai Pärnu Sadam veerandfinaalseeria esimeses mängus võõrsil 83:60 jagu Rapla Avis Utilitase meeskonnast.

Rapla Avis Utilitas – Pärnu Sadam 60:83 (20:8, 12:21, 15:23, 13:31)

Ameeriklasest mängujuhita Dominique Hawkinsita Rapla asus kohtumist 10:0 juhtima ja alles kuue minuti möödudes tõi Pärnule esimesed kaks punkti Justin Alexander Alston. Külalised jäid avaveerandi lõppedes 12 punktiga kaotusseisu ning pärast Sven Kaldre kahte kaugviset oli vahe juba 17 punkti suurune. Seejärel tegid vastased aga Siim-Markus Posti eestvedamisel 8:2 spurdi ning seisult 30:17 veelgi 12:2, millega jõuti poolajaks kolme punkti kaugusele.

Kolmanda veerandaja alustuseks saatis kolmepunktiviske läbi korvirõnga Saimon Sutt, millega ja seis oli 32:32 viigis, mis ühtlasi tähendas, et Rapla oli nii 17-punktilise eduseisu maha mänginud. Hunter Mickelsoni ja Indrek Kajupanga kaugvisetest haarati uuesti initsiatiiv, aga neli minutit hiljem viis Alston Pärnu meeskonna esimest korda juhtima. Post, Mihkel Kirves ja Demetre Rivers kasvatasid järk-järgult eduseisu veelgi ning viimane neljandik algas võõrustajate poolt vaadatuna 47:52. Minuti möödudes oli Pärnu kümne punktiga ees ja neljanda veerandaja keskpaigas viis Kirves omad 72:53 juhtima. Korra saadi ka 23-punktiline eduseis kätte ja võitjas enam kahtlust polnud.

Mihkel Kirves tõi Pärnu parimana 15 punkti. Siim-Markus Post järgnes 14 punkt ja 6 korvisööduga. Demetre Rivers lisas 13 silma ning Justin Alexander Alston tegi kaksikduubli, visates 10 punkti ja kogudes 10 lauapalli.

Rapla eest viskasid Brian Williams ja Sven Kaldre võrdselt 16 punkti. 7 punkti said kirja Gregor Ilves ja Hunter Mickelson, kellest viimane sai kätte ka 13 lauapalli.

Pärnu ja Rapla on taas vastamisi 14. aprillil. Päev varem kohtuvad teises veerandfinaalseerias Tallinna Kalev/TLÜ ja Tartu Ülikool.

scroll to top