fbpx
Close

Pärnu pani Mihkel Kirvese juhtimisel Rapla vastu taas paremuse maksma ja pääses poolfinaali

-Mihkel Kirves | Foto: Siim Semiskar

-Mihkel Kirves | Foto: Siim Semiskar

Korvpalli Eesti meistriliigas alistas Pärnu Sadam veerandfinaalseeria neljandas mängus Rapla Avis Utilitase 88:76 ja 3-1 seeria võiduga pääseti poolfinaali.

Pärnu Sadam – Rapla Avis Utilitas 88:76 (28:21, 19:19, 21:17, 20:19)

Pärnu sai nelja minutiga 11:3 algedu kätte ning resultatiivselt kulgenud avaveerand kuulus neile 28:21. Kodumeeskond hoidis vahet kümne punkti piirimail, kuid korra pääses Rapla Brian Williamsi eduka tegutsemise toel 34:38 peale ja vigastuspausilt naasnud Dominique Hawkins tegi mõned hetked hiljem seisuks 38:41. Siim-Markus Posti ja Mihkel Kirvese punktidest siirdusid pärnakad poolajale 47:40 eduseisust.

Kolmanda veerandaja teises pooles pääses Pärnu Saimon Suti kaugviskest 60:48 juhtima, aga enesekindlalt tegutsenud Williams hoidis Raplat mängus. Henri Wade-Chatman tabas siiski kaug- ja lähiviske ning Post realiseeris kaks vabaviset, millega oli Pärnu saanud otsustavaks kümneks minutiks 11-punktilise eduseisu kätte. Rapla oli raskustes korvide saamisega ning 3.07 enne lõppu juhtis Pärnu juba 20 punktiga. Külalised üritasid kiirete lahendustega veel suurüllatust valmistada, aga vahe oli piisavalt suur ning 19 pallikaotust Pärnu üheksa vastu teinud Rapla jaoks sai hooaeg läbi.

Mhkel Kirves tõi Pärnu parimana 26 punkti ja 8 lauapalli. Henri Wade-Chatman ja Justin Alexander Alston lisasid kumbki 12 silma, Demetre Rivers viskas 11 punkti.

Brian Williams kogus Rapla eest 19 punkti, Hunter Mickelsoni nimele jäi 16 silma. Indrek Kajupank lisas 10 punkti.

“Võtaks hooaja kokku nii, et natuke segasest seisust, kus talvel olime, suutsime välja tulla. Oli hea periood käsil, aga lõpuks päris sinna ei jõudnud, kuhu tahtsime. Eks peab analüüsima põhjalikult, kus ja mis valesti läks. Ilmselgelt kaotustest õpitakse rohkem kui võitudest. Loomulikult tänasega rahule ei saa jääda, aga tahaks Pärnut tänada. Kui üldse kellelegi alla jääda, siis Pärnule. Nad on head tööd teinud,” rääkis Rapla meeskonna peatreener Toomas Annuk Tallinna TV-le antud intervjuus.

Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula: “Eks see (seeria võit) tähendab, et teeme õiget asja. Klubi on oma taset parandanud ja edasi liikunud ning see teeb rõõmsaks. Kirves oleks üksi ka selle Rapla maha murdnud, ta oli täna võimas. Seeria näitas, et parem meeskond võitis. Olen hoidnud retsepti Kalev/Cramot murda mitu aastat tagataskus, nüüd kasutan selle ära!”

26. aprillil jätkub Pärnu jaoks poolfinaal, kui külla sõidetakse BC Kalev/Cramole.

scroll to top