fbpx
Close

Hugo Toom: ma ei taha mitte lihtsalt hakkama saada, vaid tahan olla palju parem

-Hugo Toom | Foto: Siim Semiskar

-Hugo Toom | Foto: Siim Semiskar

Pärnu Sadama korvpallimeeskonnas on tänavusel hooajal rõõmustavalt suures rollis olnud kaks 18-aastast Eesti noortekoondislast Hugo Toom ja Kasper Suurorg. Eelmise nädala pühapäeval 18. sünnipäeva tähistanud 197 cm pikkune ääremängija Toom tegi pidupäeval ilusa esituse, kui pärnakad alistasid koduplatsil Rakvere Tarva 81:69.

24,5 minutit väljakul viibinud Toom kogus senise kõrgliigakarjääri parimad 11 punkti (Kahesed 4/8 ja kolmesed 1/1) ning hankis ründelauast 3 palli, aga tegi täis ka 5 isiklikku viga. Noormehe enda sõnul vigadega pingile kukkumine muidu hea esituse juures teda eriti ei morjendanud: “Ausalt öeldes vahet pole, kuna meil oli mängijaid veel pingil ja võtsime lõpuks võidu ära.”

Enda rolli kohta Pärnu Sadama tiimis sõnas Toom Korvpall24.ee portaalile: “Ma usun, et teenin oma minutid välja just kaitses ja ründelauad on juba preemiaks. Eriti, kui saab sealt kohe üles minna ja mõned korvid ka noppida.”

“Rakverel on veidi lühem võistkond ja meil oli nende vastu korvi all pikkuse ülekaal. Seetõttu ründelaua nii suurelt võitsimegi. Alguses oli me mäng rabe ja Rakvere mehed tulid agressiivselt peale ning astusid katetest kõrgele välja. Lõpuks saime asjad korda ja võtsime oma ära.”

Eelmised kaks hooaega vastavalt KK Viimsi ja G4S Noorteliiga eest Saku I liigas pallinud Toom jääb ise veel tagasihoidlikuks ja proovib samm-sammult stabiilsemaks saada: “Kindlasti on tase (meistriliigas) kõrgem ning kõik on kehaliselt palju tugevamad ja kiiremad. See vajab veel harjumist. Aga praegu on veel nii ja naa – mõned mängud tulevad paremini välja ja mõned mitte nii väga.”

Eestis on tema vanuses noormängijad harva kehaliselt nii võimsad, kui seda on Toom. Selle taha ei tohiks noormehel asjad jääda. “Praegu on tundunud küll, et saan (füüsiliselt) hakkama, aga seda on veel juurde vaja. Ma ei taha mitte lihtsalt hakkama saada, vaid tahan olla palju parem,” lausus noormees lõpetuseks.

Senises neljas Pärnu Sadama liigamängus on Toom mänginud keskmiselt veidi vähem kui 24 minutit ning visanud selle ajaga hea tabavusega (kahesed 57,1% ja kolmesed 22,2%) 5,5 punkti. Lisaks on noormees hankinud 2,5 lauapalli, jaganud 1,5 söötu ja teinud ühe vaheltlõike.

scroll to top