fbpx
Close

Eesti korvpallikoondis võitis Kullamäe, Kitsingu ja Drelli juhtimisel ka Gruusiat!

-Eesti korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

-Eesti korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpallikoondis lõpetas pühapäeval kahemängulise viimase MM-valikakna suurepärase tulemusega, kui pärast kodusaalis Serbia alistamist mängiti võõrsil 84:77 (27:21, 15:27, 20:12, 15:24) üle ka Gruusia esindus.

Väga tasavägiselt kulgenud kohtumises alustas kodumeeskond kohtumist paremini, kui eestlased olid väga hädas tsenter Giorgi Shermadiniga, kelle vastu tehti ridamisi vigu ning lasti mehel ka korvi alt palle korvi keerutada.

Lõpuks vaid 1,5 minutit puhata saanud Shermadini kogus küll 22 punkti ja 15 lauapalli, kuid mängu teisel poolel väsis silmnähtavalt ning kümnekesi Gruusiasse sõitnud Eesti noor koosseis hoidis mängutempot üleval ja suutis viimaseid minuteid kindlamalt mängida.

Eesti resultatiivseimaks kerkis 19-aastane Kristian Kullamäe 18 punkti, 5 resultatiivse söödu ja 4 lauapalliga. Veel aasta noorem Henri Drell kogus 14 silma ning grusiinide konkreetsele tähelepanule vaatamata taas kolm kaugviset kirja saanud Kristjan Kitsing tõi 15 silma, 8 lauapalli ja 3 vaheltlõiget.

Seejuures tegid skoori kõik kümme eestlast, kui Rauno Nurger lisas 9 punkti ja hankis 6 lauapalli, Martin Paasoja tõi 8, Erik Keedus 7, Indrek Kajupank 4, Rait-Riivo Laane, Kaspar Treier ja Saimon Sutt kõik 3 punkti.

Grusiinide mängu lõpu kustumine oli loogiline, kui vaadata seda, et avaviisiklased viskasid 77-st punktist koguni 75. Ja mänguminutid tõusid põhimeestel samuti väga kõrgeks – Shermadinit juba mainisime ning ka kodustatud ameeriklane Thaddus McFadden (20 punkti) rassis 38,5 minutit, Duda Sanadze (21 punkti) 34,5 minutit ja eestlastele tuttav mängujuht George Tsintsadze (8 punkti ja 5 söötu) 29,5 minutit.

MM-valikturniiri kahe ilusa võiduga lõpetanud Eesti koondis pidi L-grupis leppima siiski viimase ehk 6. kohaga, kui kokku teeniti 4 võitu ja 8 kaotust. Gruusial, kes lõpetas meist koha võrra kõrgemal, jäi saldoks 5 võitu ja 7 kaotust.

Pühapäeval kohtusid ka eelmises voorus Eestile alla jäänud Serbia ja Iisrael, kes mängisid otseselt MM-pileti peale. Serbia võitis Vladimir Lucic 22 ja Dragan Milosavljevici 20 punkti toel kindlalt 97:76 ning pääses Kreeka ja Saksamaa järel kolmandana grupist edasi.

Tabeliseis

scroll to top