fbpx
Close

Sven Kaldre: Lewis ajas mul jalad sõlme ja pani visked kotti, au talle

-Sven Kaldre | Foto: Siim Semiskar

-Sven Kaldre | Foto: Siim Semiskar

Kolmapäeval Eesti-Läti korvpalliliigas koduväljakul BC Kalev/Cramole tugeva lahingu pakkunud, kuid siiski lõpuks 77:84 alla jäänud Rapla Avis Utilitas on vaatamata kaotusele veel play-off kohast kinni hoidmas. Rapla kapten Indrek Kajupank ja Sven Kaldre sõnul tegid kalevlased neile lõpus küll suurema meisterlikkuse pealt ära, kuid viimases kahes kohtumises on tiimil hea võimalus play-off koht kindlustada.

Mis Raplal puudu jäi? “See kvaliteedijutt on nii kulunud ja ei viitsi seda rääkida enam, aga eks selles asi oli. Me tegime rumalaid pallikaotusi ja mingid asjad enam ei õnnestunud lõpus. Konkreetselt ühte kaotuse põhjust ei oskagi välja tuua, aga päris otsustavaks lõpp ikkagi ei läinud. Eks Cramo oli kogu aeg sammu võrra ees,” kommenteeris Rapla kapten Indrek Kajupank Korvpall24.ee portaalile.

Cramo vastu 16 punkti visanud ja 5 söötu jaganud Sven Kaldre lisas: “Lõpu kaitsemäng – sealt pandi meile individuaalse meisterlikkuse pealt visked ära. (Chavaughn) Lewis ajas mul jalad sõlme ja paratamatult tekkisid talle sealt olukorrad ning ta pani need kotti. Au vastastele.” Kaldre poolt mainitud Cramo tagamees kogus lõpuks 24 punkti ja tabas just lõpunimutitel mitmeid olulisi keskpositsiooniviskeid.

Alles esmaspäeval VTB Ühisliigas kasahhide BC Astana koguni 28 punktiga alistanud Kalev/Cramo Rapla vastu samasugust hoogu näidata ei suutnud. “Ma ei näinud seda Astana mängu ja ma ei tea, mis me neist paremini tegime. Aga me tulime pingutama ja võitma seda mängu. Ma ei kujuta ette, mis häälestus Astanal oli, aga ju oli Cramol selles mängus kõik paigas,” sõnas Kajupank.

Kaldre uskus, et Cramo ei vajutanud pedaali selles mängus päris põhja: “Natuke oli seda arvata, kuna esmaspäeval oli neil hea mäng Astanaga ja pühapäeval juba järgmine mäng VTB-s. Eks kontsentreeritus on kindlasti veidi teistsugune Eesti-Läti liigas kui VTB-s. See on arusaadav. Nad mängisid nii palju, kui vaja oli. Mõnikord võib see lõppeda ka näppu lõikamisega, seekord mitte.”

Kaldre lisas: “Läbi aastate me oleme Kalev/Cramoga päris palju neid lõppe mänginud ja ainult ühe vist oleme kätte saanud. Need on väga-väga rasked hetked. Mängu nagu on, aga samas jäävad tühjad pihud.”

Kajupank nõustus meeskonnakaaslasega, et Cramo mehed võisid olla veidi laisad ja nemad tulid kohtumisele sooviga olla ründavamad, kõvasti joosta ja saada lihtsaid punkte. Mingil hetkel kapteni sõnul lihtsad korvid tulidki ning energiatase hoidis tiimi mängus.

Kajupank lisas: “Meeste tervise üle ei saa nuriseda ja ei ole ka meeskonna sisekliimal häda midagi. Aga mingitel hetkedel tulevad meil fookuseprobleemid, keskendumist pole nii palju kui võiks. Me trennis tegeleme sellega, aga kui valitsev meister tuleb mängima, siis see lööb kellelegi värina sisse.”

Rapla on liigatabelisse nüüd kogunud 12 võitu ja 14 kaotust ning sellega hoitakse 8. kohta ehk viimast play-offi viivat positsiooni. Lähimad jälitajad Tallinna Kalev/TLÜ ja Pärnu Sadam on aga kõigest ühe võidu kaugusel. Raplal on ees veel kodumäng tugeva Ogrega (16-10) ning võõrsilmatš Läti Ülikooliga (8-17).

“Ideaalis oleks vaja järelejäänud kaks mängu ära võita. Kui ühe võidame, siis ei pruugi play-off koht ainult meist sõltuda. Meie anname parima, et neid kahte võitu saada,” kinnitas Kajupank.

Kaldre lisas: “Pigem vaatan viimastele mängudele positiivse pilguga, sest esitus Cramo vastu andis meile kindlasti jõudu ja näitas, et me suudame mängida. Laupäeval tuleb siin Ogrega üks kõva andmine.”

scroll to top