fbpx
Close

Kas spordifänlus on igaveseks muutunud? Pealtvaatajad keelduvad vaktsiinita mängudele tulema

-Fänne täis korvpalliareen Itaalias Sienas | Foto: Siim Semiskar

-Fänne täis korvpalliareen Itaalias Sienas | Foto: Siim Semiskar

Spordivõistlused üle terve maailma on koroonaviiruse levikust põhjustatud pandeemia tõttu juba ligi kuu aega pausil ja kuigi paljud liigad üritavad mängudega taasalustada niipea kui võimalik, ei pruugi spordiareenid enam vanaviisi fännidega täituda.

Nimelt ei läheks ameeriklaste seas läbi viidud küsitluse kohaselt umbkaudu 72% vastajatest spordiüritust kohapeale vaatama ilma koroonaviiruse vastase vaktsiinita. End spordifänniks pidavate küsitlusest osavõtjate seas oldi veidi leplikumad, kuid enamuses siiski negatiivselt meelestatud – nende hulgast keelduks ilma vaktsiinita spordiareenile minema 61% vastanutest. See võib aga kogu maailma sporditegevuse pea peale pöörata, kuna koroonavaktsiini väljatöötamiseks kulub usutavasti veel omajagu aega.

Üksnes 13% küsitlusele vastanuist teatas, et tunneks end spordivõistlustele pealtvaatajaks minnes sama mugavalt kui varem. Seton Halli ülikooli Stillmani ettevõtluskooli korraldatud küsitlusest võttis kokku osa 762 inimest.

Kas sarnast käitumist võiks oodata ka Eesti spordisõpradest pealtvaatajatelt või on koroonaviirusest räsitud Ameerika Ühendriikide vastajad kriisi tõttu liiga ettevaatlikuks muutunud?

scroll to top