fbpx
Close

Ühisliiga hooaja antirekordi teinud Kalev/Cramo ei suutnud Unicsi võiduseeriat katkestada

-Kregor Hermet | Foto: Siim Semiskar

-Kregor Hermet | Foto: Siim Semiskar

Laupäeval kohtus BC Kalev/Cramo koduväljakul VTB Ühisliiga ühe liidri Kaasani Unicsiga. Cramo ei suutnud hetkel Ühisliigas 9-mängulist võiduseeriat nautiva Unicsi hoogu pidurdada ning kaotas kindlalt 49:76 (15:16, 7:18, 13:25, 14:17). 

Kalevlased alustasid kohtumist küll 6:0 algeduga, ent Unics vastas kiirelt endapoolse vahespurdiga (8:0) ning võitis kinnise skooriga avaveerandaja 16:15. Veerandaja keskel tegi Cramo ridades debüüdi verivärske täiendus Marques Townes.

Teisel mänguperioodil püsis seis võrdsena esimesed kolm minutit, kui Devin Thomase lähivise hoidis kodumeeskonna punkti kaugusel (19:20). Seejärel hakkas üha mõju avaldama Unicsi füüsiline ja liikuv kaitse, mille tulemusel viskasid külalised järgneva nelja minutiga 11 vastuseta punkti. Cramo kogus vaid 7 silma ning jäi poolajaks 22:34 kaotusseisu. Hädas oldi nii kaugvisete (2/16), pallivaldamise (12 pallikaotust) kui ka oma laua blokeerimisega (Unicsil 12 ründelauda).

Pikalt pausilt tulles kulus Cramol kolm minutit, et esimesed punktid kirja saada (25:38), kuid mängupilti muutust ei tulnud. Kaasani klubi järjekordse (12:2) spurdi lõpetas Isaiah Canaani kaugvise, mis paisutas külaliste eduseisu juba 23-punktiliseks. Viimasele veerandajale mindi vastu Unicsi 59:35 eduseisul.

Kohtumise neljandal perioodil tõid mõlema meeskonna peatreenerid väljakule kolmanda ešeloni mängijad ning Cramo ridades sai vajalikke mänguminuteid Townes, kes tõi küll oma esimesed punktid, kui eksis ka kolmel järjestikusel vabaviskel. Koguni 23 pallikaotust teinud ning kaugviskeid 13%-liselt (4/29) tabanud kalevlased uuendasid 49:76 skooriga lõppenud mängus ka enda nimel olnud väikseima punktisumma rekordit. Varasem “tippmark” (51) saavutati Peterburi Zeniidi vastu.

Cramo ridades jõudis ainsana kahekohalise punktisummani Kregor Hermet, kes kogus 10 silma. Mängu parim lauavõitleja Janari Jõesaar oli 9 punkti ja 10 lauapalliga lähedal kaksikduublile. Rauno Nurger lisas 7 punkti ja 7 lauapalli. Chavaughn Lewis ning Devin Thomas tõid kumbki 6 punkti. Kalevlaste tavapärane skooriliider Marcus Keene hoiti kõigest kolme punkti peal (visked 1/9). Uus täiendus Marques Townes tõi 22 minutiga 4 punkti, 3 lauapalli ja 2 söötu, kuid samuti ka 6 pallikaotust. Ainsana sai positiivse +/- näitaja kirja Martin Dorbek (+6).

Viis kaugviset tabanud Isaiah Canaan kogus üleplatsimehena 16 punkti. Dmitri Uzinski lisas 12 ning Okaro White ja Jamar Smith kumbki 10 silma.

Kümnendal positsioonil jätkav Cramo (5-13) kohtub juba teisipäeval, 16. märtsil võõrsil tabeli viienda, Zielona Gora (13-8) meeskonnaga.

scroll to top