fbpx
Close

Pärnu Sadam toob uue mängujuhi otse USA ülikoolist; Rannula: saame juurde ühe andeka ja kiire mängumehe

-Alterique Gilbert | (c) Foto: AFP/Scanpix

Pärnu Sadama korvpallimeeskond teatas laupäeval, et tagaliinis minnakse järgmisele ringile uue võõrleegionäriga, kui tiimiga liitub 24-aastane ja 183 cm pikkune ameeriklasest mängujuht Alterique Gilbert.

Kokku koguni viis hooaega USA ülikooliliigas NCAA veetnud Gilbert pallis neli aastat Connecticuti ülikoolis ning otsustas koroonaviiruse pandeemia tõttu lubatud lisahooaja teha Rauno Nurgeri kunagises koduülikoolis Wichita State’is.

Viimase kolledžiaasta keskmised näitajad olid tagamehel 22 mänguga 29,7 minutit 10,3 punkti, 3,1 lauapalli ja 4,1 resultatiivset söötu. Kolmeste protsent oli 28,9, kuid viimasel kahel Connecticutis mängitud aastal küündis see vastavalt 33,6% ja 31,8% peale.

“Alterique on meile suureks abiks, kuna tagaliinis oli Postile abi vaja. Saame juurde ühe andeka ja kiire mängumehe, kes suudab nii skoori teha kui teistele olukordi tekitada. Loodame, et ta kohaneb oma esimesel Euroopa aastal kiiresti ja usun, et annab meeskonnale kõvasti kvaliteeti ja teravust juurde ning pakub kindlasti ka fännide jaoks atraktiivsust,” rääkis pärnakate peatreener Heiko Rannula.

Laupäevases kohtumises Tallinnas TalTech/Optibeti vastu Gilbert kaasa veel ei tee, kuna jõuabki siis just Eestisse. Eeldatavalt peaks värske täiendus Pärnu eest mängima juba järgmisel laupäeval Tartu Ülikool Maks & Mooritsa meeskonna vastu.

scroll to top