fbpx
Close

INTERVJUU | Kregor Hermet kõvast konkurentsist koondises: müts maha Eesti noortetreenerite ees, see on nende töö vili

-Kregor Hermet kuulab koondise peatreenerit Jukka Toijalat | Foto: Siim Semiskar

Eesti koondise kandidaatide ringist teenis tänavu suvel ühena esimestest välislepingu viimased kaks hooaega BC Kalev/Cramot esindanud 25-aastane ja 205 cm pikkune hea viskekäega ääremängija Kregor Hermet. Hermeti jaoks pole piiri taga mängimine tundmatu, kuna aastatel 2016-18 tegi ta Forca Lleida tiimis kaasa Hispaania tugevuselt teises liigas. Nüüd ootab koondislast aga Poola liiga klubi Lublin MKS Start, kellega saadi asjad lukku üsna kiirelt pärast hiljutise hooaja lõppu.

Enne, kui Hermet saab hakata ennast Poola liigas tõestama, on ta pürgimas Eesti koondise ridadesse septembri alguses toimuvaks EM-finaalturniiriks. Tõsi on aga see, et just Hermeti positsioonil ehk hästi viskavate “kolmede” ja “neljade” osakonnas on konkurents väga kõva ja rahvusvahelist talenti on pikkade positsioonidel üleüldse rohkem kui viimaste kümnendite jooksul harjunud oleme.

Korvpall24 portaal tegi Hermetiga pikema intervjuu just Kalevi spordihalli korvpallikodus juba juunikuus, kui Kalev/Cramoga hooaja pettunult lõpetanud mees kinnitas, et tema silmad pole rahvusmeeskonnas sellist konkurentsi varem näinud ning välja võiks panna lausa kaks koondist. Loomulikult rääkisime Hermetiga ka Lublini klubiga teenitud lepingu tekkeloost ja tagamaadest, arvustasime Poola liigat üldiselt ning küsisime Hermeti eeldatava rolli kohta mulluse hooaja 12. kohaga lõpetanud tiimis.

scroll to top