fbpx
Close

Kas 3×3 formaat päästab Eesti naiste korvpalli?

-3x3 korvpall | Foto: Siim Semiskar

-3×3 korvpall | Foto: Siim Semiskar

Eesti naiste korvpall saab teenitult või teenimatult liiga vähe tähelepanu. Täna mängitakse 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas, kus siiamaani on tulnud kaotusi tunnistada. Juba ülehomme, 14. veebruaril kohtutakse võõral väljakul Türgiga.

Arvestades ka asjaoluga kui vähe tiime mängis sel aastal OlyBet naiste meistriliigas on võimalik, et Eesti naiste väljundiks on tulevikus hoopis 3×3 formaat, milles on võimalik jõuda nii Euroopa- kui maailmameistrivõistlustele ning ka olümpiamängudele, kirjutab tanavakorvpall.ee.

“Kui naised vähegi end kokku võtaks, siis Tokyo olümpiamängudele on neil oluliselt suurem tõenäosus saada kui meestel,” ütles tänavakorvpalli korraldaja Reigo Kimmel. “Kuid selleks peab olema tahe, mis väljendub eelkõige 3×3 formaadi harjutamises ja võistluste korraldamises.”

Sel aastal sõidab Eesti 3×3 naiste koondis mängima Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioone. Koht Euroopa meistrivõistlustel kolme hulgas tooks mängijatele kaheks aastaks suurema palga kui OlyBeti liigas ning aitaks oluliselt kaasa ka naiste 3×3 sarja arengule.

3×3 korvpall ei ole saalikorvpall, milles loeb koondise tulemus. Selleks, et Eesti saaks oma naiste koondise saata 2019. aasta FIBA 3×3 MM-ile peavad panuse andma vähemalt 100 (18-35 aastast) naist. Seda minimaalselt üheksal 3×3 turniiril.

“Kui naised vähegi tahaksid, siis 2019. aasta FIBA 3×3 MM-i pääse oleks neil oluliselt lihtsamalt taskus kui meestel. Kuid selleks tuleb aru saada, et kuna korvpallinaisi on meil vähe, siis iga mängija ülesanne on tuua vajadusel 3×3 võistlusele ka mõni mängija, kes korvpalli on enne vaid televiisori vahendusel ehk näinud,” ütles Kimmel.

scroll to top