fbpx
Close

“Mängumehed”: kindlasti peab Sokk sel korral koondises olema. Kui tahame EM-ile saada, siis pole muud varianti

-Eesti korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

-Eesti korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

Korvpallipodcastis “Mängumehed” lahkasid saatejuhid Siim Raudla, Priit Vene ja Kristo Saage 21. osas ühe suure teemana ka veebruaris aset leidvaid Eesti korvpallikoondise jaoks üliolulisi EM-valikmänge. Pole saladus, et Venemaal, Permis toimuvas “mullis” saab Eestil olema ülimalt reaalne võimalus ennast EM-finaalturniirile mängida, kuid koroonaviirusest tingitud ootamatused tähendavad seda, et raske on ennustada, mis koosseisudega koondised kohale lähevad.

Kui Eesti koondise peatreener Jukka Toijala on nimetanud need 26 meest, kes kuuluvad rahvusmeeskonna esialgsesse valikusse, siis “Mängumehed” üritasid analüüsida, kes võiks olla need, kellele lõpuks lennukipilet Venemaale ostetakse. Paneme siinkohal Priit Vene ja Kristo Saaga vahel aset leidnud verbaalse ping pongi ka siia kirja ning edasist saab kuulata juba “Mängumeeste” saatest.

Priit Vene: “Eks veebruari koondiseakna kandidaatide nimekirja osas on nii üht, kui teist. Näiteks, (Egert) Haller on nimekirja saanud, aga tegi kohe pärast seda vaat, et hooaja kõige kehvema mängu, võibolla siis lõi jalad alt ära. Koosseisu pääsemise osas peame vaatama eelkõige, kes meil välismaalt tulema saavad. Kõige kurvem oleks, kui (Kaspar) Treier Itaaliast tulema ei saaks. See oleks meile kõva löök arvestades, et ta on heas liigas kõvasid mänge saanud ja teeninud ka mänguaega. Kui tema ei tule, siis meil on “nelja” positsioonil küsimärk küsimärgi otsas. Kindlasti peab Sten Sokk sel korral meeskonnas olema. Kui tahame EM-ile saada, siis meil ei ole muud varianti. Nägime ju ka Venemaa vastu, et me ei saanud kohati üle keskjoonegi, millest me siis räägime.”

Kristo Saage: “Kui keegi uutest nimedest peaks koosseisu pääsema, siis ilmselt (Märt) Rosenthal, kuna tema trumbiks on selgelt kaitsemäng ja sellega võib ta ennast satsi sisse mängida. Siiski tuletame meelde, et sinna on veel kuu aega ja võibolla peavad kõik uued mehed Venemaale sõitma, kuna välismaalt me väga palju mehi kätte ei saa.”

Priit Vene: “Kui Kangur vähegi on sel ajal “elus”, siis võiks ka tema ikkagi selleks viimaseks “tretiks” veel kaasata. Küsimus on ju ühes ainsas asjas, me tahame EM-ile saada ja meil on selleks vägagi reaalne võimalus olemas. Tuleks mobiliseerida kõik jõud ja seetõttu mina vaataks just Kanguri suunas. Noored mehed on toredad poisid küll, aga neil on kõrvale tuge vaja. (Maik-Kalev) Kotsarilgi oleks ideaalne mängida, kui tal oleks selline mees nagu Kristjan Kangur kõrval, mees kes ei ole kade palli jagama ja teeb seda alati õigel ajal. Just see käik võiks üllatada vastast ja ka meie enda meeskonda.”

Kristo Saage: “Päris huvitav avang Priidu poolt ja ma olen sellega muidugi täiesti nõus. Kui kellelgi seda kogemust on, siis on see tema ja on ta “pool valmis” või “täiesti valmis”, pole isegi vahet. Ütleme, need “jogad” kõik, kes tulevad, need panevad tema kõrval nii sirge seljaga ja ei julge sentimeetritki jalgu järele lohistada.”

Priit Vene: “Just, ma ei eelda, et ta peab mängima 20 või 30 minutit, aga siin hakkavad teised kohad, nagu näiteks hotell, buss ja riietusruum, rolli mängima. Kui kõik viis noort meest peale lasta, siis see kukkumine võib olla päris valus.”

Kristo Saage: “Korvpallis on minu hinnangul kaks kõige olulisemat positsiooni – “üks” ja “viis”. Kui saame sinna Kanguri ja Soku, siis võime kümme teist venda sinna kõrvale panna, oleme sel juhul juba paremas seisus, kui enne olime.”

Priit Vene: “No täpselt, need on kindlasti kõige olulisemad positsioonid ja siia kõrvale saab klapitada juba nii tulevikku kui ka olevikku. Selleks, et tulevik ka areneks, oleks meil mingid eesmärgid vaja täita. Kümne küünega oleks vaja need käigud ära teha ja see koht EM-il ära võtta, siis nooremad mehed saaksid seal järgmisel aastal olla ja särada. Tehku trenni ja andku tuld!”

Kristo Saage: “Uuel presidendil on mõtteainet, käib TalTechist läbi ja masseerib vähe. Kui Kangur peaks koos Sokuga selle koha ära tooma siis nooremad poisid saavad aasta aega õlut tuua härrasmeestele.”

scroll to top