fbpx
Close

INTERVJUU | Kohaliku liiga komeet Jaron Martin: kasvasin üles skoorijana ja see on mul veres, aga nüüd meeldib mulle pigem sööta

-Jaron Martin | Foto: Siim Solman/Avis Utilitas Rapla

Hooaja esimeses pooles mitme aasta jagu raskeid hetki läbi elama pidanud Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskond sai detsembris sisse päris korraliku hoo, kui viiest jõulukuu matšist võideti neli ning ainsaks kaotuseks oli tööõnnetus KK Viimsi/Sportlandi vastu, kus juhiti juba 17 punktiga, kuid võit mängiti šokeerival moel lõpuks ise maha.

Rapla tõusu üheks peaarhitektiks on olnud just detsembri alguses oma debüüdi teinud 26-aastane ja vaid 178 cm pikkune väle mängujuht Jaron Martin. Kuni kalendriaasta viimase kohtumiseni TalTechi vastu oli ameeriklane eelnevas neljas mängus suutnud uskumatul moel oma efektiivsustegurit järjest tõsta, kui oma debüütmatšis Pärnu Sadama vastu oli see tal 7, siis Tartu Ülikooliga kohtudes 28, BK Liepaja vastu 35 ja mängus KK Viimsiga juba suisa 43.

TalTechi mängus viskas Martin küll avapoolajal täiesti pidurdamatuks jäädes oma senise Eesti-Läti liiga rekordi 32 punkti, aga veidi madalamad numbrid teistes kategooriates andsid tagamehele efektiivsusteguriks “vaid” 31. Senise viie kohtumise keskmised näitajad on varem Mehhikos, Hispaania esiliigas ja tänavuse hooaja alguses Prantsusmaa esiliigas pallinud Martinil olnud koguni 31,8 minutit, 23 punkti, 3 lauapalli, 7,2 resultatiivset söötu ja efektiivsustegur 28,8.

scroll to top