fbpx
Close

Vehmanen ja Kauhajoki kaotasid kuuenda finaalmängu ning said kaela hõbemedalid

-Kiur Thomas Vehmanen ja Kauhajoki Karhu Basketi korvpallimeeskond | Foto: Karhu Basket Facebook

-Kiur Thomas Vehmanen ja Kauhajoki Karhu Basketi korvpallimeeskond | Foto: Karhu Basket Facebook

Kiur Thomas Vehmaneni koduklubi Kauhajoki Karhu Basket kaotas Soome meistriliiga finaalseeria kuuendas mängus võõrsil Salo Vilpasele 68:76 (11:12, 15:20, 22:22, 20:22) ning pidi leppima hõbemedalitega. Terve finaalseeria kaotati kohtumistega 2:4.

Esimese veerandi lõpus tagaajaja rolli jäänud Kauhajoki püsis mängus peaaegu lõpuni välja, kuid juhtima enam ei pääsetudki.

Pingilt mängu sekkunud Vehmanen sai täna platsile kolmeks ja pooleks minutiks, mille jooksul eksis ühel kahepunktiviskel. Eesti ja Soome topeltkodakondsusega tagamängija arvele jäi üks lauapall, üks resultatiivne sööt ning üks isiklik viga.

Kauhajoki edukaim korvikütt oli 26 punkti visanud Collin Malcolm. Klubi ajaloo esimese Soome meistritiitli võitnud Vilpase parim oli 18 punkti ja 17 lauapalliga kaksikduubli teinud Jeremiah Wood, kes valiti ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks. Ühtlasi oli tegu Salo meeskonna kapteni, 40-aastase Soome ekskoondislase Teemu Rannikko lahkumismänguga.

21-aastane Vehmanen tegi sel hooajal Soome liigas kaasa 31 kohtumises, kogudes keskmiselt 2,7 punkti, 0,5 lauapalli ja 1,6 resultatiivset söötu. Oma parima esituse tegi Rakverest pärit korvpallur just Vilpase vastu, kui viskas jaanuarikuises 76:86 kaotusmängus üleplatsimehena 26 punkti.

scroll to top