fbpx
Close

INTERVJUU | Saksamaale siirdunud Greeta Üprus uuest ja harjumatust rollist: loodan, et leian endale väljakul koha

-Greeta Üprus | Foto: Stefan Tschersich / BC Pharmaserv Marburg Facebook

Välismaal pallivatest Eesti naiskorvpalluritest näeb tänavu Saksamaa meistriliigas mängimas 30-aastast Greeta Üprust. Mullu Portugali kõrgliigas leiba teeninud eestlanna on Saksamaal Marburgi klubi eest saanud kirja esimesed kohtumised ning teeninud korralikult mänguaega. Korvpall24.ee portaal uuris Üpruselt, millised võimalikud mängupaigad tal hooaja järel laual olid ning kuidas ta on Saksamaal klubi, linna ja liigaga kohanenud.

Mullu Portugali meistriliigas pallinud Ferragudo ridadesse kuulunud 178 cm pikkune Üprus sai seal keskmiselt kirja 13,3 punkti, 5,6 lauapalli ja 1,6 korvisöötu. Sel hooajal on eestlanna Saksamaa meistriliigas Marburgi särgis käinud väljakul neljas kohtumises ning keskmiselt 17,3 minutiga visanud 5 punkti ja võtnud 2 lauapalli. Kahjuks seni pole Marburg veel oma mängu käima saanud ning kõik neli liigamängu on kaotatud.

Intervjuus rääkis Üprus, millised on esmamuljed Saksamaa meistriliigast ja missugused pakkumised tal eelmise hooaja järel laual olid. Saime teada, miks otsustas ta just Marburgi kasuks, milline linn see on ja kuidas on läinud Saksamaa eluga kohanemine. Muuhulgas tuli juttu hooaja ettevalmistusest, võistkonna mängustiilist ja klubi eesmärkidest. Lisaks rääkisime eestlanna isiklikust mängust, naiskonnakaaslastest ja tema tulevikuplaanidest.

scroll to top