fbpx
Close

Kristian Kullamäe: selliste hetkede nimel tehaksegi igapäevaselt hommikul vara trenni

-Kristian Kullamäe | Foto: Siim Semiskar

-Kristian Kullamäe | Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpallikoondise neljapäevases 71:70 võidumängus Serbia vastu tegi oma küllalt lühikese koondisekarjääri kõige kaalukama esituse alles 19-aastane mängujuht Kristian Kullamäe, kes tabas lähedalt ning kaugelt ja jagas koos Kristjan Kitsinguga 18 punktiga Eesti resultatiivseima mehe tiitlit.

28 minutiga kolm kaugviset tabanud ja ka 4 resultatiivset söötu kirja saanud Kullamäe oli pärast matši Korvpall24.ee portaalile intervjuud andes loomulikult võiduga rahul: “Võimas tunne! Üks minu karjääri suurimaid mänge. Nende hetkede nimel tehaksegi igapäevaselt hommikul vara trenni. Kui on täismaja saalis, kõik karjuvad ja elavad sulle kaasa, et äkki nüüd tuleb (võit). Ja kui see võit tuleb, siis…”

Isikliku esitust pidas Kullamäe samuti õnnestunuks: “Hea tunne on. Arvan, et mul pole eelmised valiktsüklid koondises mängud hästi õnnestunud ja täna tuli paremini välja. Arvan, et Saksamaal olen saanud kõva mängupraktikat. Otsustavatel hetkedel olen platsil olnud ja ise tundsin seetõttu nüüd mugavamalt ennast. Eks see tuleb kogemustega, olen juba paar korda Saku Suurhallis mänginud. Kindlasti saab veel paremini ja pilvedesse ei tohi tõusta.”

Kullamäe nõustus, et selliseid põnevaid lõpuminuteid treenida ei saa ja need ongi momendid, kus kogemusi saadakse: “Kodupubliku näol olime lõpuhetkedeks päris hästi valmis ja mängisime rünnakul suhteliselt targalt.”

“Ma arvan, et Serbia ei oodanud, et me nii suurt vastupanu neile osutame. Kodusaalis läks neil kergelt, aga siis oli meil ka staaride armee vastas ja tase oli platsil teine. Täna kodupublik ja mõned kogenumad mängijad aitasid rünnakul asju korras hoida ja tänu sellele võit tuli,” võttis rahulolev Kullamäe mängu veelkord kokku.

Serbia koondisele tundub Saku Suurhall olevat üks õnnetu saal, kui ka kuus ja pool aastat tagasi lahkuti siit noruspäi. Nagu sel korral Kristjan Kitsingu näitel, olid ka toona Eesti pikad kolmesejoone tagant täpsed. “Eks Eesti koondisel on kaugelt viskamine alati tähtis olnud. Korvi all nii palju kahjuks jõudu pole, et 40 minutit madistada. Peame kaugelt õnnestuma,” rääkis Kullamäe Eesti koondise relvast.

“Andsime publikule aimu, et suudame mängida ja loodetavasti leiab rahvas edaspidi samuti tee saali!” oli Kullamäe õnnelik, et Eesti korvpallifännidele suudeti pakkuda üks meeleolukas õhtu.

Eesti koondise järgmine mäng, mis on ühtlasi ka selle MM-valiksarja viimane, toimub 24. veebruaril võõrsil Gruusia vastu.

scroll to top