fbpx
Close

FOTOD | Janne Pulk jõudis esimese Audentese õpilasena naiste ühisliigas maagilise tähiseni!

-Janne Pulk ja G4S Noorteliiga | Foto: Erakogu

-Janne Pulk ja G4S Noorteliiga | Foto: Erakogu

Audentese Spordigümnaasiumi tüdrukute korvpalliosakonna õpilane Janne Pulk jõudis maagilise tähiseni, kui 23. veebruari mängus BK Salduse vastu täitus 19-aastasel ja 172 cm pikkusel neiul Eesti-Läti-Leedu ühisliigas 1000 punkti. Esmaspäevases trennis sai Pulk peatreener Marko Parkonenilt kätte ka temaatilise auhinna.

Neljandat aastat Audentese Spordigümnaasiumi naiskonnas ühisliigas palliv Pulk on aasta-aastalt näidanud stabiilset arengut ning suurendanud pidevalt oma mänguminuteid ja punktiskoore. Kui hooajal 2015/16 olid tema keskmised näitajad 11,2 minutit ja 4,4 punkti siis järgmistel hooaegadel vastavalt 23 ja 11,9 (2016/17), 25,2 ja 16,6 (2017/18) ning 29 ja 21,1 (2018/19).

Pulk on esimene Audentese õpilane, kes tuhane punktini jõudnud, kuna praegu USA ülikooliliigas palliv Kadri-Ann Lass kogus 903 punkti ning rohkem sellele maagilisele piirile keegi ohtlikult lähedale pole jõudnud.

Statistika kokku löönud Audentese Spordigümnaasiumi tüdrukute korvpalliosakonna peatreener Marko Parkonen kommenteeris Korvpall24.ee portaalile saavutust: “Me oleme tüdrukutega iga hooaja lõpus jälginud nende statistilist arengut, sest paljuski on numbrid need, mis näitavad. Tuhat punkti ühisliigas on mängijale individuaalselt suureks tunnustuseks, aga ilma võistkonnata pole seda võimalik saavutada.”

Parkonen usub, et tuhande punkti piir ühisliigas on täpselt sobiv – see on küllaltki keeruline, kuid kindlasti mitte kättesaamatu: “Järgmistel neidudel on see saavutatav, kui korralikult treenida, püsida tervena ja väljakul julgeda liidrirolli võtta.”

Kõik need eeldused täitnud Janne Pulk kommenteeris oma saavutust: “Ma tegelikult olin kursis, et 1000 punkti piiri ületasin. Aga sellist eraldi tunnustust ei osanud oodata, sest meil Eestis pole sellised auhinnad nii populaarsed kui näiteks USA-s. Aga hea tunne on, et olen midagi sellist saavutanud.”

“Janne on siinkohal eredaks näiteks, et Audentese Spordigümnaasium on tüdrukutele parim koht, kus korvpallurina areneda,” kinnitas Parkonen oma nägemust ja lisas: “Siin peab ise vastutama ja pole ennast kellegi selja taha peita. Esimesel aastal on kindlasti raske kohaneda, aga paremaks saamise nimel tulebki vaeva näha.”

Parkoneni sõnul ei tähenda Audentesesse õppima tulek korralikust keskkooliharidusest loobumist, vastupidi – tema sõnul on viimastel aastatel mitmed mängijad näidanud lõpueksamitel maksimumilähedasi skoore. Audentesest saab korraliku kogemuse, kuidas hiljem ka ülikoolis õppimist ja sporti ühendada.

-Janne Pulk 1000 punkti! Fotod: Erakogu
scroll to top