fbpx
Close

Sten Saaremäel Pärnu tugevast hooaja lõpust: sats on meil ühtlane, kõik võivad mängu ära teha

-Sten Saaremäel | Foto: Siim Semiskar

-Sten Saaremäel | Foto: Siim Semiskar

Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaali ootamatult hästi alustanud Pärnu Sadam pidi siiski tunnistama põhiturniiri parima BK Ventspilsi paremust. Suur saavutus oli Pärnu jaoks juba see, et kohamängudele jõuti. Oma võtmeroll oli selles tagamees Sten Saaremäelil (187 cm), kes Ventspilsi vastu näitas südikat kaitsemängu.

Eelmisel hooajal Pärnu tiimi kõige arenenumaks mängijaks valitud Saaremäeli mänguaeg kahanes Eesti-Läti liigas 11 minuti peale ning mõnes mängus sai platsile saanud vaevalt minutiks. Otsustavas kohtumises Tallinna Kalev/TLÜ vastu aga oli Saaremäel üks võtmemängijatest. 18,5 minuti jooksul tegi lisaks heale kaitsemängule vajalikku skoori, visates 10 punkti ja noppides 4 lauapalli. “Juhtus see, et alustasin mängu hästi ning treener usaldas mind. Sats on meil ühtlane, kõik võivad mängu ära teha. Täna olin mina see, kes viskas,” jäi mees toona tagasihoidlikuks.

Ootamatult põnevas seerias soosiku Ventspilsi vastu Saaremäel veel päris head võimalust enda tõestamiseks ei saanud. Samas oli ta meeskonna südika mängu üle positiivselt meelestatud: “Vägev on ikka play-offi saada. Ventspilsi vastu alustasime seeriat väga hästi, suutsime oma mänguplaanist kinni pidada ja vastased eksima sundida.” Vahepeal tekkinud mõõnad olid Saaremäeli sõnul tingitud pisiasjadest, mis sageli sellistes mängudes maksvusele saavad. “Mõned rumalad pallikaotused ning selle tõttu said vastased lihtsaid korve ja enesekindlust juurde. Ise tegime rünnakul rumalaid otsuseid, samas, kui vastased mängisid targalt.”

Pärnu jaoks jätkub hooaeg Eesti liiga kohamängudel, kus kokku minnakse Raplaga. Vastaste endise treeneri Aivar Kuusmaa arvates osutub just see seeria treenerite köögipoolelt põnevaimaks. Hea kaitsemängijana tuntud Saaremäel ootab seal seerias suuremat vastutust. Mees ise peab enda selle hooaja suurimaks arenguks kate-kattes mängu ja visketabavust: “Treeningutel viskan väga hästi…aga ega ma viskeid ei loe. Puhtalt poolteist tundi tegelengi ainult visketreeninguga ning arendan veel muid individuaalseid oskuseid.”

Saaremäel on muuhulgas kuulunud Eesti noortekoondistesse koos selliste meestega nagu Henri Drell, Kristian Kullamäe, Matthias Tass, Märt Rosenthal, Erki Kuhi, Tom Kaldre, Ron Arnar Pehka, Eric Schmalz jpt.

scroll to top