fbpx
Close

Jürgensi ja Jaaksoni juhtitud Kurk pidi Rakveres tunnistama väliskülaliste paremust

-Rakvere 3x3 etapi finalistid Nokian-SPB ja Kurk | Foto: Siim Semiskar

-Rakvere 3×3 etapi finalistid Nokian-SPB ja Kurk | Foto: Siim Semiskar

Laupäeval jätkus 3×3 korvpalli hooaeg Rakveres, kus meeste klassis ei õnnestunud turniirivõitu Eestisse jätta ning võidu teenis Peterburi meeskond Nokian-SPB. Finaalis alistati seejuures tugev Eesti tiim, kuhu kuulusid ka mullu USA kolledžiliigas NCAA pallinud Carlos Jürgens ning Tšehhi esiliiga võitnud Mark-Andreas Jaakson.

Päev algas noortemängudega ning U13 vanuseklassis teenis esikoha Lebronzo, kes oli finaalis 13:9 parem Iisakust. U15 vanuste poiste hulgas teenis võidu Marteni pojad (Sander Järve, Indrek Sombri, Marten Trempi ja Ron Laanemaa) nimeline tiim, kes finaalis mängis 9:5 üle RETS-i (Rando Roos, Aleksander Tassa, Egert Erm ja Sander Zirel). Eraldi autasustati ka U18 tiimi Victory Royale (Ralf Sats, Carl-Maiko Meiner, Marko Kuhi ja Romet Ritari), kes mängis kaasa meeste hulgas.

Meeste turniiril alustas kokku 12 võistkonda, kellest finaali tagasid lõpuks koha turniiri mõlemad favoriidid Nokian – SPB (Fjodor Špakov, Dmitri Krjukov, Leo Lagutin ja Šalva Šatašvili) ning Kurk (Carlos Jürgens, Mark Jaakson, Hendry Engelbrecht ja Joonas Šein). Eesti endistest noortekoondislastest koostatud Kurk võitis poolfinaalis 8:4 kõige kõrgemale jõudnud harrastajate tiimi Iisakut. Teises poolfinaalis olid venelased 22:10 üle tänavu juba kaks turniiri võitnud KK Hito/Suurköögid meeskonnast.

Kuigi kaks finalisti sattusid juhuse tahtel ühte alagruppi ja alagrupikohtumises õnnestus meeskonnal Kurk külalisi Venemaalt 8:6 võita, siis finaalis oli kindlalt 21:8 üle Peterburi meeskond, kes turniirivõiduga teenis ka pääsme Tallinn Openile.

“Finaalis läks meil kõik valesti. Nad viskasid kõik visked kotti ja me võtsime ainult võrgust. Me ei olnud üldse valmis, et nad selliselt viskavad ning see rong sõitis ikka väga kiiresti meie jaoks ära,” kommenteeris finaalikaotust Korvpall24.ee portaalile Mark Jaakson.

Kas Kurk tuleb tänavusel hooajal veel tänavakorvpalliväljakutele või jäi see nende ainsaks turniiriks? “Vot seda ma ei oska veel öelda, võib-olla tuleme isegi veel kokku,” vastas Jaakson, kes viimased hooajad pallis Tšehhi esiliigas GBA korvpalliakadeemia eest.

scroll to top