fbpx
Close

Saarlased käisid Kaunase Žalgirise edu saladusi õppimas

-Siim Pildre ja Kestutis Kemžura | Foto: Erakogu

-Siim Pildre ja Kestutis Kemžura | Foto: Erakogu

24.–28. veebruaril toimus Leedus Kaunase Žalgirise väljakutel viiepäevane koolitus, kus lektoriteks olid Euroopas tuntud ja tunnustatud treenerid. Eestist osalesid koolitusel Saaremaa Spordikoolist Siim Pildre ja Orissaare Sport treener Härmo Lambut.

International Basketball University poolt korraldatud treenerite koolitusel osalesid lisaks kahele saarlasele noortetreenerid Taanist, Leedust, Türgist, Valgevenest, Ukrainast, Ghanast, Filipiinidelt ja Hiinast.

Koolitusepäevad olid pikad ja sisukad ning suhtlemine käis vabas vormis. Treeningutel ja loengutel sai küsida täpsustavaid küsimusi ning arutada tegevuste üle. Nimekamad treenerid olid Vladas Garastas ja endine Leedu koondise peatreener Kestutis Kemzura, kes hiljuti töötas Euroliigas mängiva Kreeka klubi Pireuse Olympiakose peatreenerina.

Igapäevaselt külastati ka Kaunase Zalgirise noortesüsteemi treeninguid, mis olid üles ehitatud mänguliselt ning erinevate olukordade lahendamisele nii kaitses kui rünnakul. Individuaalseid tehnika- või viskeharjutusi ei tehtud nii palju kui Eestis. Kõik harjutused võeti läbi mängusituatsioonide ning tempo oli kõrge, et põrgatamine, söötmine ja platsinägemine tuleks hiljem välja ka võistlusmängudes.

“Pikkadelt koolituspäevadel sai harjutusvara, metoodikat ning teadmisi, kuidas lastega igapäevaselt töötades saaks korvpalli arendada mitmekülgsemalt ja kvaliteetselt,” kommenteeris koolitusel käinud Siim Pildre.

Koolituse viimasel päeval said osalejad kaasa elada ning näha lähedalt Euroopa tippkorvpalli, kui vaadati Kaunase Žalgirise ja Milano Olimpia kohtumist. Ligi 16 000 pealtvaatajat mahutavas spordihallis võitis koduvõistkond Žalgiris lisaajal 105:97. “Sellist kogemust pole ma varasemalt saanud ning nende päevade jooksul sai näha toimivat korvpalliklubi süsteemi noortest kuni esindusvõistkonnani,” lisas Pildre, kes esindab BC Kalev/Saaremaa Spordikooli.

Siim Pildre Leedu koolituse õnnestumisele andis suure panuse MTÜ Võimaluse projektirahastus. “Kuna Saaremaal tegeletakse põhiliselt noorte korvpalli arendamisega Kuressaares ja Orissaares, siis oli see Saaremaa korvpalli arengu mõttes loogiline samm, et kaasati teine noortetreener Härmo Lambut Orissaarest,” lisas MTÜ Saaremaa Korvpall noorte korvpallijuht Siim Hiie.

scroll to top