fbpx
Close

Kristo Saage jätkab töö kõrvalt korvpallurikarjääri esiliigas!

-Kristo Saage esmakordselt Rae Koss/Hansaviimistluse särgis | Foto: Siim Semiskar

-Kristo Saage esmakordselt Rae Koss/Hansaviimistluse särgis | Foto: Siim Semiskar

Algavaks korvpallihooajaks Saku I liigasse tõusev Rae Koss/Hansaviimistlus andis teada ühest tänavu suve põnevamast üleminekust, kui tiimiga liitub vanameistrist tagamees Kristo Saage.

Juba hooajal 2001/02 KK Rakvere eest Eesti meistriliigas debüüdi teinud 35-aastase ja 185 cm pikkuse Saage jaoks pole Saku I liiga tundmatu koht, kuna üle-eelmisel hooajal aitas ta RSK Tarval esiliiga võita ja tõusta meistriliigasse. Siis näitas tagamees esiliigas 26 kohtumisega väga võimsaid numbreid: keskmiselt 32,7 minutit, 23,2 punkti, 7,5 lauapalli, 5,8 resultatiivset söötu ja 2,4 vaheltlõiget.

Kuigi esialgu arvas Saage, et kõrgliigasse ta enam ei naase, siis otsustas ta eelmise hooaja Tarvaga kõrgemasse seltskonda siiski kaasa minna ja näitas Paf Eesti-Läti liigas korralikku mängu. Vanameistri arvele kanti 26 kohtumisega keskmiselt 31,3 minutit, 13,4 punkti, 3,6 lauapalli, 3 korvisöötu ja 1,9 vaheltlõiget.

“(Siim) Raudla surus ja rohkem pakkumisi pole tulnud. Ta ütles, et kõik ässad elavad Tallinnas, ma lähen vist tema juurde elama,” naeris Saage Korvpall24.ee portaalile üleminekut kommenteerides. Veidi tõsisemalt jätkastes sõnas tagamees: “Töö kõrvalt tundub kõige paremini sobivat. Nagunii Raudlaga seda podcasti koos teeme, üritame siis kossuvärki ka teha.”

Eesti ühte rikkamasse valda siirdudes meelitas Rae Koss kindlasti ka suure palganumbriga? “Ei ole siin mingit palganumbrit,” naeris Saage ja lisas: “Tundus lihtsalt, et need inimesed sobivad mulle ja alustame Rae Kossus karikavõistlustega ja vaatame sealt edasi, kuidas läheb.”

Küsimus, kas suvel usinalt 3×3 korvpalli mänginud Saage lisaks sellele ka uueks hooajaks tõsisemalt trenni teinud on, vastas naljahambast tagamees endale omaselt: “Proovin nii, nagu viimased viis aastat olen teinud: kehvad teevad trenni, mängumehed mängivad.”

Rae Kossu peatreener Siim Raudla usub, et kogenud Saage annab kogu meeskonnale palju juurde. “Peame uuel hooajal kohanema samm kõrgema tasemega ja Kristo on kindlasti kõva täiendus. Täpselt temasugust meest meil vaja ongi, kelle jaoks on esiliiga tase juba tuttav. Eelmisel aastal näitas ta ka kõrgliigas täiesti arvestatavat minekut, seega meie jaoks on ta väga oluline lüli.”

Saku I liigas osaleb tänavu 12 meeskonda. Rae Kossu kõrval tõusis uueks hooajaks esiliigasse ka Keila KK, Balteco ning KK HITO/BC Karjamaa langesid vastavalt põhiturniiri paremusjärjestusele teise liigasse.

scroll to top