fbpx
Close

Eesti U20 koondis alistas Toomi ja Heinla juhtimisel võimsa teise poolajaga MM-iks valmistuva Läti

-Hugo Toom | Foto: Siim Semiskar

-Hugo Toom | Foto: Siim Semiskar

Eesti U20 koondis mängis pühapäeval Lätis kontrollkohtumise MM-finaalturniiriks valmistuva Läti U19 koondisega ning võitis 76:57 (19:30, 20:14, 20:4, 17:9).

Peatreener Indrek Reinbok saatis Eesti platsile algviisikus: tagaliinis Kasper Suurorg ja Ran Pehka, äärtel Kaspar Lootus ja Hugo Toom ning tsentris Karl Andreas Matute Perner. Kui välja jätta lõppenud hooajal ookeani taga ülikoolikorvpalli mänginud Pehka, siis ülejäänud mängumehed said näidata Eesti-Läti liigas omandatud kogemusi.

Avaveerandil täiesti liimist lahti olnud Eesti noormehed kosusid teisel perioodil ning suutsid poolajapausiks vahe vähendada viie punkti peale (39:44). Teine poolaeg kuulus juba täielikult eestlastele, kui vastastel lubati kahe veerandiga visata vaid 13 silma ning ise saadi kirja 37 punkti.

Eesti koondise resultatiivseimaks kerkis tänavu Pärnu Sadamaga eestikate hõbemedali kaela saanud Hugo Toom 17 punktiga. Pingilt sekkus suurepäraselt Joosep Heinla, kes viskas 16 silma. Ülejäänud koosseis tegi skoori väga ühtlaselt, kui kuue punktini jõudsid algviisiklased Pehka, Lootus ja Perner ning aastaid USA-s pallinud tagamees Johannes Kirsipuu. TalTechi keskmängija Perner hankis ka 9 lauapalli.

Lätlaste poolel oli 17 punktiga edukaim varasemalt ka Valga-Valka võistkonnas pallinud Ricards Vanags, Noa Viljamsons lisas 16 silma ja 8 lauapalli ning Hispaania klubi Fuenlabarada süsteemi kuuluvad Rodijs Macoha ja Toms Skujs vastavalt 8 punkti ja 11 lauapalli ning 8 silma ja 4 söötu.

Nikolajs Mazursi juhendatav Läti U19 koondis valmistub 3.-11. juulil Riias ja Daugavpilsis peetavaks selle vanuseklassi MM-finaalturniiriks. Lätlased on ühes alagrupis koos Puerto-Rico, Iraani ja Serbiaga. Meie lähinaabritest osaleb veel ka Leedu U19 koondis, kes alustab alagrupikohtumistega Senegali, Kanada ja Jaapani vastu.

Esmaspäeval peaks Eesti U20 koondis kohtuma Läti eakaaslaste ehk U20 rivistusega.

scroll to top