fbpx
Close

JBA USA tiim mängib juba teisipäeval Rapla publiku ees

-JBA USA team | Foto: JBA

-JBA USA team | Foto: JBA

JBA ehk Junior Basketball Association on professionaalne korvpalliliiga, mis loodi selleks, et noored mängumehed saaksid kohe peale keskkooli USA-s korvpalliga raha teenima hakata. Enne JBA liiga loomist oli (ja on senini) noorte peamine valik ülikooliliiga NCAA. Osa noori on aga peale keskkooli lõpetamist seisus, kus pere on vaja toetama hakata ning NCAA ei ole selleks just hea variant.

JBA looja ja direktor on juba teisipäeval Raplat külastav LaVar Ball isiklikult. Liiga peasponsor on loomulikult Big Baller Brand (BBB). Ehkki liiga missioon on üllas, ei ole ilmselt vale arvata, et üks suuri põhjuseid sellise liiga loomiseks oli ka LaVari poegade, LaMelo ja LiAngelo, promomiseks. Nimelt võttis LaVar LaMelo aasta enne keskkooli lõpetamist koolist ära, et poeg saaks ilma liigsete häirivate faktoriteta korvpallile keskenduda.

Ka LaMelost kaks aastat vanema LiAngelo, kes juba UCLA ülikooli astunud oli, võttis LaVar koolist ära. Siin olid teised põhjused ja eelkõige LiAngelo enda poolt põhjustatud jama. Koos meeskonnakaaslastega Hiinas poevargusega vahele jäädes määrati poistele määramata ajaga mängukeeld ja see oli LaVari jaoks liig.

Algselt proovis LaVar poisse promoda Leedu klubis Preinais mängides, kuid Leedus meeste vastu mängides poistel väga lihtne ei olnud. Nii jäigi see visiit lühikeseks ning järgmine variant oligi luua uus liiga.

JBA esimene hooaeg oligi 2018. aastal. Liigas osales 8 meeskonda, igas meeskonnas kuni 10 mängijat. Liigas tohivad mängida 16-21 aastased korvpallurid. Kusjuures iga mängija teenis kuus 3000 dollarit (lisaks loomulikult ka igasugused sponsorlepingud).

Esimesel hooajal mängisid kõik meeskonnad 8 mängu ning võitjaks osutus Los Angeles Ballers. Loomulikult on tegemist Ball vendade koduklubiga.

Pärast hooaja lõppu valiti välja liiga 12 parimat mängijat, kellega mindi 28-mängulisele maailmaturneele, mille käigus kohtutakse nii Euroopa kui ka Aasia meeskondadega. Nii mõnegi sellesse meeskonda kuuluva mängija eesmärk on osutuda valituks 2019. aasta NBA draftis. Just selle sama tuuri raames USA JBA meeskond Raplat külastabki.

Seni on JBA meeskond pidanud viis kohtumist, millest võitnud kolm. Kõik mängud on olnud väga suureskoorilised ning pakkunud palju meelelahutust. Puudu pole jäänud ei ilusatest ega närvilistest hetkedest.

Rapla Avis Utilitas vs USA JBA Team Raplas, Sadolini Spordihoones teisipäeval ehk 16. oktoobril kell 19.00!

scroll to top