fbpx
Close

Kalev/Cramo abitreener Indrek Reinbok: teeme vastaste kohta väga palju kodutööd

-Indrek Reinbok | Foto: Siim Semiskar

-Indrek Reinbok | Foto: Siim Semiskar

Ühtlaselt komplekteeritud BC Kalev/Cramo on näidanud sel hooajal, et võrdselt suudetakse mängida pea kõigiga. Nii on saadud VTB Ühisliigas kaks võitu järjest tugevate satside üle ning Kalev asub 3 võidu ja 4 kaotusega liigatabelis 7. kohal, mis hetkeseisuga tagab pääsu play-offi.

Korvpall24.ee tegi intervjuu meeskonna abitreener Indrek Reinbokiga pärast koduvõitu Poola liiga esimese meeskonna Stelmet Zielona Gora üle. Materjali ja mängupildi järgi on ka poolakad ühed play-offi koha nõudlejad. Reinbok andis hea ülevaate praegusest olukorrast meeskonnas.

Kas Poola klubi oli Kalevile pigem tuttav või võõras?

Ei olnud meile võõras meeskond. Teadsime, et nad mängivad väga hästi organiseeritud võistkondlikku mängu. Võiks nimetada neid isegi mustalt ja võitluslikult mängivaks võistkonnaks. Lisaks tabavad väga hästi kolmeseid. Selleks kõigeks olime valmis, sest me teeme vastaste kohta väga palju kodutööd ja teame mida oodata.

Millal naaseb platsile Ivan Almeida?

Raske öelda, siin võib minna kuu aega ja võib minna ka rutem (Almeida taastub jalavigastusest – toim). Kindlasti on tal naastes mänguaja pärast võitlus, sest teised poisid mängivad ka hästi (Chavaughn Lewis on valitud VTB liiga nädala sümboolsesse viisikusse – toim). Kindel on see, et kui Ivan tagasi on, siis meil tuleb kohe hulga käike juurde.

Rünnakul on mängudes näha, et praegu teevad pigem töö ära leegionärid. Kui suur roll on eestlastel Kalevis?

Skoori numbrid võib-olla ei näita päris kõike, näiteks Janari Jõesaare kasutegur on väga suur. Ta toob väga palju ründelauapalle ning üldse meie üks edu võtmeid ongi lauavõitlus, kus eestlastel on suur roll.

Korvpall24.ee: Jõesaar võtab viskava tagamängija kohta tõepoolest korralikult lauapalle, saades Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas kätte keskmiselt 6,3 ja VTB Ühisliigas 5 lauapalli.

Kas Madis Soodlal on ka lootust mõnes tugevamas mängus minuteid näha?

Soodla mänguaeg sõltub temast endast, sest pole siiani veel nii hästi esile tõusnud.

Korvpall24.ee: 21-aastane ja 206 cm tulevikulootus on Eesti-Läti liigas saanud platsile 1,3 minutiks ning VTB liiga debüüt on veel tegemata.

Kas praeguse seisuga play-offi koht on miinimum eesmärk?

Play-offi koht on igal juhul meie jaoks suur eesmärk, sest Kalev/Cramo pole kordagi seda saavutanud. Kui selle kätte oleme saanud, siis läheme igal juhul vaatama, mis edasi saab.

scroll to top