fbpx
Close

Eesti-Läti Korvpalliliigast otse Euroliigasse: Ventspilsi mängumees on suure ülemineku lävel

-Rihards Lomazs, Roberts Štelmahers ja BK Ventspils | Foto: Siim Semiskar

-Rihards Lomazs, Roberts Štelmahers ja BK Ventspils | Foto: Siim Semiskar

Lõppenud hooajal BK Ventspilsi üheks liidriks kerkinud ning Eesti-Läti Korvpalliliigas oma kodumeeskonna meistriks aidanud Rihards Lomažs on Läti ja Prantsusmaa meedia kinnitusel liitumas Villeurbanne’i ASVEL-iga.

Teatavasti on uuest hooajast korvpalli Euroliigas pallimas 16 meeskonna asemel 18 ning vähemalt kaheks järgnevaks aastaks on seal koha saanud ka Villeurbanne’i ASVEL. Hetkel ollakse kohalikku meistritiitlit püüdmas ning poolfinaalis juhitakse Nanterre’i vastu seeriat 1-0.

18-kordse Prantsusmaa meistermeeskonna ASVEL-i huviorbiidis olev Lomažs tõi Eesti-Läti ühisliigas keskmiselt 15,0 punkti, kohalikus finaalseerias vaatamata Riia VEF-ile allajäämisele kogus tagamängija 15,0 punkti ja 3,8 korvisöötu. FIBA Meistrite liigas jäi Ventspils kaheksaliikmelises alagrupis kuuendaks ning play-offi pääsu ei taganud, 23-aastane Lomažs tõi keskmiselt 17,1 punkti ja 2,9 korvisöötu.

ASVEL-iga on hiljuti seostatud teistki tagameest, prantslast Edwin Jacksonit, kes mängis tänavu Euroliigas eelviimaseks jäänud Montenegro suurklubi Podgorica Buducnosti ridades.

Hooajal 2009/10 Kristjan Kanguri tööandjaks olnud ASVEL-i eestvedajate ring on nüüdseks üpris nimekaks saanud. Klubi presidendiks on aastast 2014 peaaegu terve oma karjääri korvpalliliigas NBA pallinud ja praegu Charlotte Hornetsi nimistusse kuuluv Tony Parker. Teinegi Prantsusmaa koondislane ja ka Hornetsi esindav Nicolas Batum asus 2017 täitma Parkeri kõrval klubi direktoriga seotud ametikohta.

scroll to top