fbpx
Close

VAATA | Eesti U20 koondis ei andnud põhjanaabritele mingit sõnaõigust

-Mikk Jurkatamm | Foto: Siim Semiskar

-Mikk Jurkatamm | Foto: Siim Semiskar

Eesti kuni 20-aastaste noormeeste koondis jätkas Portugalis Matosinhoses peetavat Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiri võidukalt, kui alistas 9.-12. koha mängus Soome eakaaslased koguni 84:49.

Kohtumine algas siiski tasavägiselt ning kui mängitud oli veidi enam kui kaheksa minutit, juhtis Soome veel 15:11. Seejärel tegid eestlased aga 6:0 spurdi ja võitsid avaveerandi 17:15. Teisel veerandil kasvatasid Eesti mängumehed eduseisu suuremaks ning poolajaks juhiti 41:33.

Teine poolaeg kuulus Eestile juba täielikult: kolmanda veerandaja järel oldi ees 67:40 ning lõpuks võeti ülikindel 35-punktiline võit.

Teist päeva järjest oli Eesti resultatiivseim Mikk Jurkatamm, kes sel korral viskas üleplatsimehena 14 punkti, võttis 4 lauapalli, andis 2 korvisöötu ja tegi 3 vaheltlõiget. Kristian Kullamäe toetas teda 13 punktiga ning Matthias Tass kogus 12 silma ja sama palju lauapalle, tehes sellega kolmanda järjestikuse kaksikduubli. Mark-Andreas Jaakson ja Hugo Erkmaa lisasid vastavalt 11 ja 10 punkti.

Soome poolel jõudsid kahekohalise punktisummani Markus Rautasalo ning Joonas Timonen, kes viskasid vastavalt 11 ja 10 punkti.

Eesti koondis lõpetab turniiri pühapäeval, kui kell 19.30 minnakse üheksanda koha mängus vastamisi Rootsiga. Mäletatavasti võitis Eesti alagrupiturniiril Rootsit lõpusekundi viskest 59:56.

Kohtumine täispikkuses:

scroll to top