fbpx
Close

Eesti meistriks kroonitud Martin Dorbek Tallinn Openist: esinelik oli siin maailmatasemel!

-Martin Dorbek | Foto: Siim Semiskar

-Martin Dorbek | Foto: Siim Semiskar

Laupäeval toimus Shnelli staadionil 3×3 tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste finaalturniir Tallinn Open, millest võtsid osa 17 meeskonda Eestist, Leedust, Poolast ja Venemaalt. Kohalikest võistkondadest oli edukaim poolfinaali jõudnud Boft Tallinn, kes krooniti ühtlasi ka Eesti meistriks.

Bofti võistkonna ridades värskelt Eesti meistriks tulnud Martin Dorbek andis Korvpall24.ee portaalile intervjuu, kus rääkis äsja lõppenud turniirist ning põgusalt ka oma edasistest plaanidest.

“Sel aastal olid siin päris kõvad satsid eesotsas maailma kolmandaga (tänavusel MM-il pronksmedalid võitnud Poola võistkond Energa 3×3 Gdansk koosseisus Michael Hicks, Pawel Pawlowski, Marcin Sroka ja Przemyslaw Zamojski – toim.). Need, kellele me poolfinaalis kaotasime (Leedu Šakiai Gulbele – toim.) võitis just enne Tallinna turniiri maailma hõbedat ehk Lätit ning pani Lätis turniirid kinni. See on tegelikult väga hea sats. Ma ei arva, et me kuidagi lati alt läbi läksime. Kindlasti oleksime tahtnud finaali saada ja seal võita, aga läks kuidas läks. Siiski olime Eesti parim võistkond, midagi jäi vähemalt näppude vahele,” võttis Dorbek turniiri kokku.

Tänavu juunis Eesti 3×3 korvpalli rahvuskoondist MM-il esindanud Dorbeku hinnangul oli Tallinn Openi tippude tase võrreldav maailma parimatega. Bofti võistkonna koosseisus toimus aga hiline muudatus.

“Siinse turniiri top4 satsid võivad maailmas suht okeilt mängida. Meie ei saanud paraku ühtegi trenni koos teha. Levi (Giese – toim.) tuli juurde, kuna Renato (Lindmets – toim.) ütles ära ja mina ei olnud temaga seni midagi koos teinud. Kristjan Evarti ja Joonas Järveläineniga olen varem mänginud küll, aga me ei teinud turniiri eel mitte ühtegi trenni. Seda arvestades läks meil täitsa okeilt,” sõnas Dorbek.

Eestlane jäi ameeriklasest meeskonnakaaslase panusega rahule. “Ta (Giese – toim.) oli tip-top. Ta käis TalTechiga Portugalis ülikoolide mängudel, seal näitas ennast heast küljest ja võtsime ta satsi. Ma ise neid mänge ei näinud, aga poiste arvates vääris ta täiesti seda kohta siin võistkonnas. Me proovime ikka taset kõrgel hoida ja vähemalt Eestis omad asjad ära teha.”

3×3 korvpalli hooaja jätkamise kohta ei osanud BC Kalev/Cramo tagamängija veel kindlat vastust anda. “Ma pean vaatama nüüd. Kolmapäeval on Red Bulli turniiri finaalvõistlus. Vaatab, kuidas seal läheb. Kui võidame, siis pääseb Torontosse. Aga eks ma pean enne klubis läbi arutama, et mis seisud on,” ütles Dorbek, kes alustab tänavu Eesti tippklubi särgis juba kuuendat hooaega.

scroll to top