fbpx
Close

Tanel Kurbas: kaitses olen oma koha välja mänginud, rünnakul on tunnetus ära kadunud

-Tanel Kurbas | Foto: Siim Semiskar

-Tanel Kurbas | Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpallikoondise ääremängija Tanel Kurbas lõpetas koos oma klubimeeskonna Levicega laupäeval Slovakkia kõrgliigas põhiturniiri olulise võiduga, mis andis neile play-offideks teise asetuse.

36 kohtumisega 26 võitu ja 10 kaotust kogunud Levice sai viimases voorus 82:65 jagu põhiturniiri edukaimast Bratislava Interist (30-6), kes senises kolmes kohtumises tänavusel hooajal oli neid suutnud kindlalt võita.

“Viimane mäng oli meile väga tähtis, sest võit andis meile põhihooaja teise koha, kaotuse korral oleksime jäänud neljandaks,” kommenteeris Kurbas portaalile Korvpall24.ee. “Bratsilava Inter on liigas seni kõige paremat mängu näidanud. Neil on pikad ja tugevad mängijad positsioonidel 2-5, aga meeskondliku ja kiire mänguga võime neile vastu saada küll.”

Ta lisas: “Mänge oli põhiturniiril päris palju. Oleme siiani suutnud näidata kohati väga head mängu ja sellest nädal hiljem esineda kehvalt, kuid tähtsamates matšides oleme pigem õnnestunud. Tabelitipp on tihe, kuna 5-6 võistkonda võivad kõik üksteist võita ja tagumised üllatavad ka aeg-ajalt.”

Levice tiimis ühena neljast mehest kõik põhiturniirimängud kaasa teinud 29-aastane ja 197 cm pikkune Kurbas oli keskmiselt 10,86 punktiga oma meeskonna paremuselt viies skooritegija. Veel sai eestlane keskmiselt 25,8 mänguminutiga kirja 2,5 lauapalli, 2,3 korvisöötu ja 0,75 vaheltlõiget.

“Enda mänguga väga rahul pole. Kaitses olen koha välja mänginud, aga rünnakul on tunnetus natuke ära kadunud. Mängutempo on kiire ja mängime 9-10 mehega, kes kõik tahavad palju skoori teha. Minu roll on praegu kaitses kõvasti panna ja rünnakul korvi rünnata või peale visata,” selgitas ääremängija.

Levice esimeseks vastaseks play-offis on seitsmenda asetuse teeninud Bratislava Karlovka (12-24), kes võitude arvult selgelt tabeli esimesele kuuele meeskonnale alla jäi. “Tahame kindlasti jõuda poolfinaali, mis tänu põhiturniiri teisele kohale peaks üsna kerge ülesanne olema. Usun, et hea mänguga on võimalus ka finaali jõuda.”

Ühes liigas juba finaalikoht tagati, kui esmaspäeval saadi oluline võiti Aadria karikavõistluste teises poolfinaalis.

scroll to top