fbpx
Close

Kalevi akadeemia täiendas ridu “kodustatud” albaanlase ja Rootsi noortekoondislasega

-Enes Kita | Foto: fiba.basketball

-Enes Kita | Foto: fiba.basketball

Peatselt algava esiliigahooaja eel jõudsalt meeskonna tuumikut komplekteeriv KA Tallinna Kalev jõudis kokkuleppele kahe võõrleegionäriga. Mulluse hõbedameeskonna värve hakkavad esindama Eesti korvpalliga juba tuttav albaanlane Enes Kita ning Rootsi noortekoondislane Luka Babic.

19-aastane Enes Kita on Kadrina Karude rivistuses Maarjamaal mänginud alates 2015/16 hooajast, kui tuli tänu isale Kadrinasse elama ja õppima. Kevadel Korvpall24.ee-le antud intervjuus andis Kita mõista, et plaanib Eestis mängimist jätkata ning klubivalik sõltub ülikooli sisseastumiskatsetest. “KA Tallinna Kalev tundis mu vastu huvi ja mina olin eelnevalt kuulnud, et nad on ambitsioonikas võistkond ja eelmisel hooajal tulid esiliigas teisele kohale,” kommenteeris Kita Korvpall24.ee portaalile. Ta lisas: “Kui rääkisin võistkonna mänedžeriga, sain teada, et meeskond treenib intensiivselt ja professionaalselt. Ega mul rohkem vaja polegi.”

Eelmisel hooajal sai 180-sentimeetrine mängujuht Saku II liigas 14 kohtumise jooksul kirja 7,9 punkti, 2,1 lauapalli ja 1,6 söötu. Aasta varem õnnestus Kital saada ka esiliiga kogemust, kui Tamsalu Los Toros/Karud meekonnas kogus keskmiselt 12 mänguminuti jooksul 6,8 punkti. Albaania noortekoondisesse valitud noormees tõi sel aastal U20 Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril 14 minuti jooksul 4,8 punkti ning hankis 1,5 lauapalli, aasta varem olid numbrid üsna identsed – 4,8 punkti ja 1,4 lauapalli.

“Isiklikus plaanis ootan hooajalt, et suudaksin mängida paremini kui mullu, sest igal aastal peab toimuma progress. Meeskondlikult tahaks esiliiga ära võita. Kuna olen meeskonna juures alles paar päeva olnud, siis tiimikaaslasi ma veel ei tunne. Aga esmamulje järgi on tegemist heal tasemel mängijatega. Olen kindel, et meil tuleb hea ja huvitav hooaeg,” rääkis Albaania noormees.

Horvaatia juurtega Luka Babici näol on tegemist Rootsi noortekoondise mängumehega, kes mängis mullu klubikorvpalli Rootsi kõrgliigas Köping Starsi ridades. KK Zagrebi Dubravast korvpallitarkusi omandanud kahemeetrine ääremängija tõi 2018. aastal U18 Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril Rootsi koondise eest 5,6 punkti, 3,5 lauapalli ja 1,3 vaheltlõiget. Koduses kõrgliigas Köping Starsi eest jäi Babici kontosse 6 mänguga kogutud 1,3 punkti ja 1,1 lauapalli.

scroll to top