fbpx
Close

Tähelepanelik Vinales ja kaksikduubliga säranud Jõesaar aitasid Kalev/Cramo võõrsil lähikonkurendi üle vägeva võiduni

-Janari Jõesaar ja Kyle Vinales | Foto: Siim Semiskar

-Janari Jõesaar ja Kyle Vinales | Foto: Siim Semiskar

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkas VTB Ühisliiga hooaega pühapäeval Kasahstanis sealse Astana võistkonna vastu. Tasavägise ja põneva matši võitis Kalev/Cramo skooriga 83:78 (22:21, 15:18, 22:16, 24:23).

Võõrustajad said 10:5 algedu kätte, kuid kalevlased vastasid 10:0 spurdiga. Sealt edasi kulges kohtumine tasavägiselt, kuigi poolaeg kuulus Astanale 39:37. Kolmanda veerandaja lõpus juhtis kodumeeskond 53:50, aga 9:2 spurt, mille seas Janari Jõesaare kuus punkti, aitas Kalev/Cramo viimaseks neljandikuks ette. Mitmel korral õnnestus Astanal viigistada, kuid seisult 67:67 tegid külalised 8:0. Vastu tuli omakorda 7:0 spurt ning Kyle Vinales eksis mängu lõpuhetkedel kaugviskel. Siiski saadi kätte ründelaud ja vabaviskejoonele siirdus Michael Finke, kes tõi kaks punkti ja aitas omad 77:74 juhtima. Astana vähendas samuti vabavisetest vahe minimaalseks, kuid nende keskmängija Dušan Ristic võttis tehnilise vea ja Vinales sai enda nimele punkti juurde. Vinalese etendus polnud sellega veel lõppenud, sest edasi lisas ta veelgi kaks vabaviset ja nõudis vastaste peatreenerile Emil Rajkovicile edukalt tehnilise vea välja, kuna viimane oli time-out’i küsinud, ilma et tal olnuks võimalus aega maha võtta. Ristic viskas veel küll kaks punkti vastu, aga lõpuks vormistas Janari Jõesaar lõpptulemuseks 83:78.

Kyle Vinales kerkis üleplatsimeheks, tuues 26 punkti, 5 lauapalli ja 9 korvisöötu. Janari Jõesaar tegi samuti muljetavaldava esituse, kui viskas 23 punkti ja võttis 11 lauapalli. Meeskonna uus täiendus Tekele Cotton, Sten-Timmu Sokk ja Michael Finke said kõik kirja 8 punkti. Kristjan Kitsing järgnes 5 punkti ja 9 lauapalliga, Kristjan Kangur lisas 3 ning Sacha Killeya-Jones 2 silma. Vigastuse tõttu ei teinud kaasa Aigars Škele.

Stephen Holt tõi Astana eest 19 punkti. Malcolm Hill lisas 17 silma ja andis 6 korvisöötu ning Dušan Ristic tegi kaksikduubli 17 punkti ja 13 lauapalliga. Jeffrey Crockett kogus 11 punkti ja 8 lauapalli.

Turniiritabelis tõusis Kalev/Cramo kaheksa võidu ja 11 kaotusega seitsmendale ehk play-off’i positsioonile. Astana (7-11) on 11. kohal. Kalev/Cramo on VTB Ühisliigas taas võistlustules 12. märtsil, kui koduplatsil võetakse vastu Krasnodari Lokomotiv-Kuban.

scroll to top