fbpx
Close

INTERVJUU | Maik-Kalev Kotsar Euroliiga ambitsioonidest, katete panemise kunstist ja kolmeste viskamisest

-Maik-Kalev Kotsar | Foto: imago images/Baering/Scanpix

Viimastel kümnenditel on palju räägitud sellest, kuidas Eesti koondise korvialune on hõre ja meil peavad “number viie” kohal toime tulema mehed, kelle loomulik positsioon oleks “nelja” peal. Viimased aastad on aga näidanud, et Maik-Kalev Kotsari näol on meil koondise põhitsentriks Euroliiga tasemel talent, kelle puhul on vaid aja küsimus, millal ta Euroopa kõige kõrgemale tasemele mängima pääseb.

Teist hooaega Saksamaa kõrgliigaklubis Hamburg Towersis mängiv 25-aastane ja 211 cm pikkune Kotsar on tänavu saanud esmakordselt proovida ka tugevat eurosarja, kui Hamburg on hetkel liikumas Eurocupi sarjas kindlalt play-off’i kursil. Eelmisel hooajal pääses Towers Saksamaa kõrgliigas play-off’i ning sama eesmärk on tiimil loomulikult ka tänavu. Hetkel ollakse pingereas esimesena selle joone all, aga vahed tabeli keskosas on väikesed.

Korvpall24 rääkis Kotsariga pikemalt veebruari lõpus, kui keskmängija oli käimas Eesti koondises. Kahes kohtumises Poola vastu kerkis Kotsar ka meie rahvusmeeskonna parimaks, kui kogus kahe matši keskmisena lausa 20,5 punkti ja 8,5 lauapalli. Pikas usutluses rääkisime Kotsariga Istanbulist ja Euroliigast, Hamburg Towersi taktikast, suhtlusest NBA-sse välja jõudnud endiste meeskonnakaaslastega, koostööst tagamängijatega, kolmeseid paugutavatest pikkadest ja natuke ka Kerr Kriisast.

scroll to top