fbpx
Close

Tartu keskmängija Šlezas endistest tiimikaaslastest Drellist ja Kullamäest: mõlemal on NBA talenti

-Tautvydas Šlezas | Foto: Siim Semiskar

-Tautvydas Šlezas | Foto: Siim Semiskar

Leedulasest keskmängija Tautvydas Šlezas (207 cm) toodi Tartu Ülikooli korvpallimeeskonda asendama vigastatud Rain Raadikut (208 cm). Seni võib öelda, et leedukas mitte ainut ei täida kohta, vaid mängib head korvpalli. Šlezase statistilised näitajad on senistes kohtumistes olnud keskmiselt 28,5 minutiga 11 punkti, 11 lauapalli ja 4 söötu mängus. 

Korvpall24.ee tegi sümpaatse leedukaga intervjuu kolmapäeval Viimsi Karulaugu Spordikeskuses, kus Tartule päästis Tallinna Kalev/TLÜ vastu 84:82 võidu Kregot Hermeti viimase sekundi tabamus. Leedukas sai peaaegu hakkama järjekordse kaksikduubliga (12 punkti, 9 lauapalli), millele lisas 5 resultatiivset söötu. Hea meeskonnamängija Šlezas rääkis südamlikult endale sobiva tiimi leidmisest, Tartu korvpallist, eesti talentide Henri Drelli ning Kristian Kullamäe väljavaadetest NBA-sse jõuda ning paljust muust huvitavast.

Miks selline kaksikduublimees valis just Tartu klubi ning mitte mõne Euroliiga, Eurocupi või VTB meeskonna?

Mis mul siin nii valida…viimased kaks hooaega polnud minu jaoks isiklikult üldsegi head. Tartu jällegi mängib minu stiilis korvpalli. Saan korvi all rassida ja leida söötudega läbimurdvaid või kolmese taga ootavaid kaaslasi. Mulle meeldib lauavõitlus ja palju sööta. Otsisin päris kaua sellist meeskonda, kus mul on hea tegutseda ning nüüd olen Tartus ja väga rahul. Ma tunnen, et mängin siin oma viimase aja parimat korvpalli. Tartul on minu meelest suurepärane organisatsioon. Tunnen väga hästi treenerit, siin pallivad minu rõõmuks veel paar leedukat ja võib öelda, et kõik on täpselt omal kohal.

Kui palju see ikkagi mõjutas, et Tartus kaks leedukat juba ees on?

See polnud kõige olulisem, sest minu jaoks on peamine ikkagi treeneriga hästi klappida ning teha seda, mida ta minult nõuab ja need nõudmised sobivad mulle. Samas kaks leedukat aitavad mul siin kenasti sisse sulanduda ning nad on suurepärased inimesed.

-Tautvydas Šlezas | Foto: Siim Semiskar

Leedu pikad on väga head söötjad, kui Sinu kõrval välja tuua kasvõi Sabonised, Jankunas, Songaila jne. Milles see söötmise saladus seal Leedus seisneb?

Ma ei teagi, mulle tundub, et see on nii loomulik. Mõni kohe sünnib näiteks hea viskeliigutusega, minu puhul on söötmisega nii, et kuidagi see tuleb välja. Mulle on väikse poisina meeldinud palju mänge vaadata ja võib-olla on see kõik aidanud kaasa mängu lugemisele ja sööduolukordade äratundmisele.

Oled tuttav Baunach Young Pikes’i klubi ja seal mängivate eestlastega, mida neist meestest arvad?

Sealne kogemus oli minu jaoks mitmekülgne, sest harjutasin küll koos Bambergi Brose meestega, aga mängu sain vahel noorte tiimi eest (Baunach Young Pikes’i rivistuses 9 kohtumist, keskmiselt 5,6 punkti ja 5,4 lauapalli – toim.). Saavutasin sellise vormi nagu soovisin ja uuel aastal tulin nüüd korraliku tasemega siia.  Kris (Kristian Kullamäe – toim.) ja Henri (Drell – toim.) on suured talendid ning hea potentsiaaliga. Mis kõige olulisem, nad on suurepärased inimesed ja meeskonnakaaslased ning teevad palju tööd. Eks näha ole, kuhu nad edasi jõuavad, aga talenti on poistel raudselt.

Kas Henril on seda NBA talenti, nagu räägitakse?

Ma arvan küll, arvan küll nii. Samuti ütleks, et ka Krisil on see olemas. Ta on pisut vanem, tugeva ülakehaga ja oma ea kohta tark mängumees. Ütleks, et mõlemal on NBA potentsiaal olemas.

-Tautvydas Šlezas | Foto: Siim Semiskar

Aga kui hea mängija Su uus tiimikaaslane Arnas Velicka on?

Minu arvates on ka temal hullult talenti. Näiteks Kalev/TLÜ vastu ta ei kangutanud kuidagi, vaid tegi täiesti loomulikult tiimi jaoks väga õigeid otsuseid. Ma ütleksin, et seepärast me üldse võitsimegi. Ta mängis nii nagu võistkonnale parem ja nii oli ka talle parem. Ikka hull talent ja ta jõuab kaugele, kui teeb sama kõvasti tööd edasi.

Kui kaugele Sa ise jõuad karjääris?

Oh ma ei teagi kohe, no kindel on see, et NBA-sse ma ei jõua (naerab – toim.)…ma olen liiga vana selleks (28-aastane). Naudin väga korvpalli mängimist ning just Tartu meeskonna juures. Annan kõvasti trennis valu ja eks näha ole, kaugele veel jõuan.

Mis Su peamised tugevused on enda arvates?

Ma olen meeskonnamängija, mulle väga meeldib meeskonnale mängija. Põhiline tugevus on korvi all müttamine ja lauapallide tagaajamine ning päris kindlasti platsi nägemine ja söötmine. Kui mängin meeskonnale olen õnnelikuim mees maailmas ning võidu korral ei saagi enam midagi paremat olla.

Leedukad dikteerivad nüüd Tartu korvpalli käekäiku?

Leedukatel on küll klubis suur roll, aga meil on üldiselt suurepärane õhkkond meeste vahel ning vahet pole on nad leedukad või eestlased. Mida aeg edasi, seda suurema ja sügavama üksteisemõistmise saavutame ning see kajastub kindlasti ka tulemustes.

See on Eesti korvpallile kompliment, et suure korvpallimaa mehed siia pallima tulevad. Millest selline trend?

Teiste meeskondade kohta ei oska öelda, aga Tartu näitel on selge, et siin on asjad hästi organiseeritud. On hea abipersonal, suurepärased treeningvõimalused, üldse kõik on korraldatud. Saan Eesti aadressil vaid komplimente öelda, et luuakse kõrgetasemelise korvpalli jaoks suurepärased tingimused. Siin on tõesti hea mängida.

Kui kaugele Tartu Eesti-Läti liigas jõuab?

Eesti-Läti ühisliigas kindlasti play-offi ja madalaid sihte ei saa ka koduses liigas seada. Pall on ümmargune ja eks näha ole, mis juhtuma hakkab.

scroll to top