fbpx
Close

Eesti korvpallinaiskond andis tugevale Venemaa koondisele lahingu

-Eesti naiste korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

-Eesti naiste korvpallikoondis | Foto: Siim Semiskar

Eesti naiste korvpallikoondis kaotas 2021. aasta EM-valiksarja teises kohtumises kodusaalis Venemaale 66:96. Kuigi lõpptulemusena rebenes vahe 30-punktiliseks, siis Eesti koondis võitles hingestatult ning väga kvaliteetseid mänguminuteid said meie mitmed tulevikunaised.

Venemaa alustas kohtumist 9:0 vahespurdiga, millele vastas kuue järjestikuse punktiga Kadri-Ann Lass. Viieminutilise mängu järel oli skoor 13:8 vastaste kasuks, kuid seitsme pallikaotusega patustanud Eesti jäi avaveerandi lõpuks 15:30 kaotusseisu, kirjutab Basket.ee.

Teise mänguperioodi alguses viskas kodunaiskond viis vastuseta punkti ning Lassi tabava kolmese järel oli vahe kahanenud 9-punktiliseks (23:32). Veerandi teises pooles sai mootori taas käima ka Venemaa ning rebis pikaks pausiks ette 48:33. Eesti parimana tõi esimese poolajaga Kadri-Ann Lass 13 silma, Anastassia Šilova vastas venelannade poole pealt 11 punktiga.

Aleksander Kovalevi juhendatav Venemaa kontrollis kohtumise kolmandat veerandaega, suurendades otsustavaks kümneks mänguminutiks vahe 20-punktiliseks– 73:53. Enesekindlalt tegutsenud külalised ei jätnud midagi juhuse hooleks ning võitsid viimase veerandi 23:13 ja kogu kohtumise 96:66.

Eesti naiskonna suurimaks korvikütiks kerkis klubikorvpalli Poola kõrgliigas Krakowi naiskonnas mängiv Kadri-Ann Lass, kes kogus 15 punkti ja neli lauapalli. Kogenud Merike Andersoni arvele jäi 10 ning Anna Gret Asi lisas 8 silma. Venelannade parim oli 17 punkti ja 9 lauapalliga Maria Vadejeva.

Koondise peatreener Janne Schasmin sõnas kohtumise järgselt, et eesmärk oli kokkulepitud asjadest kinni pidada ning seda naiskond suures pildis ka suutis. “Olenemata sellest kui pikad või lühikesed me oleme, siis omad asjad tuleb ära. Samuti tahtsin tuua mängu kõik naised ja eriti nooremad. Neid mänge ja tunnet on noormängijatele arenguks vaja.”

Koondislaste arenguga on juhendaja rahul: “Loomulikult pole me füüsiliselt veel sama võimekad kui tänased vastased, kuid välisklubides treenimine ja mängimine loob kõik eeldused, et edasiminek toimuks.”

Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets soovib tänada kõiki mängijaid, treenereid ja abipersonali. “Mängijate areng ja kvaliteet ei kajastu alati võidus. Hingestatus loeb kordades rohkem ja seda on meie korvpallinaistel kõvasti!”

Järgmised EM-valikmängud peab Eesti naiskond 2020. aasta novembris kui vastamisi minnakse Bosnia ja Hertsegoviina ning Šveitsiga.

scroll to top