fbpx
Close

Eesti koondislaste duell Itaalias: Treier seljatas Veidemani nii individuaalselt kui meeskondlikult

-Kaspar Treier | Foto: Poderosa Pallacanestro Montegranaro Facebook

-Kaspar Treier | Foto: Poderosa Pallacanestro Montegranaro Facebook

Itaalia esiliigas läksid pühapäeval vastamisi kaks Eesti koondislast, kui Kaspar Treieri koduklubi võitis Rain Veidemani oma. Kolmanda Itaalia esiliigas mängiva eestlase Mikk Jurkatamme tööandja sai kodus kirja kaotuse.

Kaspar Treieri Montegranaro XL Extralight alistas koduväljakul Rain Veidemani Mantova Pompea 75:48.

Montegranaro võitis avaveerandi 16:11, kuid poolajaks vähendas Mantova nende eduseisu minimaalseks (29:28). Kolmas veerandaeg kuulus aga täielikult kodumeeskonnale ja Treieri tabav kolmepunktivise seitse sekundit enne perioodi lõppu tõi tabloole Montegranaro edunumbriteks juba 50:38. Montegranaro ülemvõim jätkus ka viimasel veerandil, mis võideti koguni 15 punktiga.

Treier sekkus mängu pingilt ning kogus 20 minutiga 12 punkti (kahesed 1/3, kolmesed 3/5, vabavisked 1/2), 7 lauapalli, ühe vaheltlõike, 4 pallikaotust ja 3 isiklikku viga. Tema vastu tehti üks viga.

Algviisikus alustanud Veideman viibis väljakul kauem kui keegi teine – 34 minutit – ning kogus selle ajaga 5 punkti (kahesed 1/8, kolmesed 0/2, vabavisked 3/4), 3 lauapalli, ühe resultatiivse söödu, ühe vaheltlõike, ühe pallikaotuse ja 4 isiklikku viga. Tema takistamisel tegid vastased samuti 4 viga.

Mikk Jurkatamme koduklubi Ravenna OraSi jäi koduväljakul 64:81 alla Treviso De’ Longhile.

Ravenna kaotas nii esimese kui ka teise veerandaja 14:22, olles poolajaks taga 28:44. Kolmanda veerandi võitis 22:14 omakorda Ravenna, kuid otsustaval neljandikul oli taas parem Treviso , kes viskas 23 punkti kodumeeskonna 14 vastu.

Vahetusest sekkunud Jurkatamme arvele kogunes 24 mänguminutiga 8 punkti (kahesed 3/6, kolmesed 0/3, vabavisked 2/2), 2 lauapalli, 4 vaheltlõiget ja üks isiklik viga. Tema takistamisel tehti samuti üks viga.

Montegranarol on nüüd kirjas 22 võitu ja kuus kaotust, millega hoitakse Itaalia esiliiga ehk Serie A2 idadivisjonis jätkuvalt kolmandat kohta. Mantova asub nüüd 13 võidu ja 15 kaotusega kaheksandal tabelireal ning Ravenna hoiab 12 võidu ja 16 kaotusega üheksandat ehk viimast play-offi viivat kohta. Põhiturniiri lõpuni on jäänud veel kaks vooru.

scroll to top