fbpx
Close

Tanel Kurbas ja Levice sammusid Aadria karikavõistlustel finaali

-Tanel Kurbas | Foto: Siim Semiskar

-Tanel Kurbas | Foto: Siim Semiskar

Aadria karikavõistluste poolfinaalis alistas Tanel Kurbase koduklubi, Slovakkia kõrgliigas mängiv Levice, kahe mängu kokkuvõttes Praha USK meeskonna.

12. märtsil toimunud avamängus pidi Levice tunnistama võõrsil vastase 76:73 paremust. Tanel Kurbas viibis selles mängus 35 minutit platsil ja viskas 8 punkti (vabavisked 2/3, kahesed 3/3, kolmesed 0/2), võttis 4 lauapalli, andis 3 korvisöötu ja tegi ühe vaheltlõike. Tema nimele jäi ka üks isiklik viga ja pallikaotus. Boris Bojanovsky tõi Levicele 12 punkti, võitjate parim oli Devon Bookert 25 punktiga.

Nädal hiljem võeti aga 79:74 revanš ja pääseti nii kokkuvõttes finaali. Eestlasest ääremängija teenis 31,5 minutit mänguaega ja tõi meeskonnale 10 punkti (vabavisked 1/1, kahesed 3/7, kolmesed 1/2). Lisaks võttis ta ühe lauapalli ja andis ühe resultatiivse söödu. Negatiivse poole pealt tegi ta 3 isiklikku viga ja ühe pallikaotuse. Võistkonna parimaks kerkisid Milan Ziak ja Zarko Djuric, kes viskasid võrdselt 20 punkti. Vastaste eest särasid Cadarian Raines ja Ondrej Sehnal vastavalt 17 ja 16 punktiga.

Otsustavas kohtumises läheb Levice vastamisi Sloveenia klubi Zlatorogiga, kes oli poolfinaalis parem Tšehhi meeskonnast Brnost. Finaalmängu kuupäev pole veel selgunud.

scroll to top