fbpx
Close

Statistikatabelid vallutanud Drell valiti Euroliiga noorteturniiril sümboolsesse viisikusse

-Henri Drell | Foto: Siim Semiskar

-Henri Drell | Foto: Siim Semiskar

Münchenis sel nädalavahetusel peetud Euroliiga noorteturniiri võitis Madridi Real, kes alistas finaalis 77:57 sakslaste Müncheni Bayerni. Kuigi eestlasest tagamängija Henri Drelli koduklubi Bamberg jäi turniiril kuuendaks, valiti ta lõpuks turniiri sümboolsesse koosseisu.

Turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Madridi Reali särki kandev horvaat Mario Nakic, kes kogus nelja mänguga keskmiselt 15,3 punkti, 5,8 lauapalli ja 3,3 korvisöötu.

Veel valiti sümboolsesse viisikusse hispaanlane Usman Garuba (Madridi Real), sakslane Kilian Binapfl (Müncheni Bayern), kreeklane Nikolaos Arsenopoulos (Pireuse Olympiakos) ja meie Henri Drell (Bamberg).

Drell oli nelja kohtumisega turniiril selgelt kõige resultatiivseim mängija, kui kogus keskmiselt 27 punkti. Arsenopoulos sai kirja 23,5 ning Binapfl 19,75 punkti.

Eestlane oli esirinnas ka visketabavuse arvestuses, kui tema kaheste protsent 68,6% oli pingereas neljas ja kolmesteprotsent 41,9% kolmas.

Ka keskmine kasulikkuse tegur 26,2 oli nelja mängu peale eestlasel kõige parem, järgnesid Binapfl 25,5 ning Arsenopoulos 22,7-ga.

Drelli Bayerni visatud 40 punkti oli nii kõva saavutus, et turniiri kõigi aegade edetabelis tõusis ta jagama 4. kohta. Liider on 43 punktiga Dragan Bender, kes tegi seda 2014. aasta lõpus.

Euroliiga noorteturniir koosneb mitmest etapist ning parimate klubide osavõtul toimuv finaalturniir peetakse lõpuks Belgradis.

scroll to top