fbpx
Close

FOTOUUDIS | Siim-Sander Vene on Kanaaridel kohal!

-Siim-Sander Vene | Foto: Herbalife Gran Canaria Twitter

-Siim-Sander Vene | Foto: Herbalife Gran Canaria Twitter

Neljapäeval šokeeris Eesti korvpalli üllatusuudis, et värskelt Hispaanias Fuenlabrada klubiga liitunud Siim-Sander Vene vahetab taas tiimi ning siirdub Euroliigas mängivasse Gran Canariasse. Kogu päeva jooksul tilkus teemast järjest vaid väikeseid infokilde, kuid õhtuks oli 28-aastane eestlasest ääremängija oma uue klubi juures kohal ja poseeris sotsiaalmeedias avaldatud pildil. Lühikeses tervitustekstis oli kirjas, et Vene liitub meeskonnaga lähipäevil.

Kanaari saarte suuruselt teise saare Gran Canaria korvpallimeeskond peab kodumänge Las Palmases, kus on 11 500 pealtvaatajat mahutav spordihall. 1963. aastal asutatud klubi kannab juba aastaid sponsornime Herbalife Gran Canaria ning hetkel on tiimis esindatud väga värvikas seltskond, kuhu kuuluvad Hispaania, USA, Briti, Läti, Prantsusmaa, Rootsi, Tšehhi ja Dominikaani Vabariigi korvpallurid.

1963. aastal asutatud klubi jõudis esmakordselt Hispaania kõrgliigasse hooajal 1985/86 ning alates hooajast 1995/96 pole kõrgemalt tasemelt välja kukutud ja pigem on suudetud lõpetada tabeli esimeses pooles. Euroliigas tehakse tänavu oma debüüti, mis teeniti välja tänu mullusele neljandale kohale Hispaania liigas. Madalamas eurosarjas Eurocup on osaletud korduvalt ning 2015. aastal teeniti seal ka teine koht. Ainsaks tõsisemaks karikaks klubi auhinnakapis on 2016. aastal võidetud Hispaania superkarikas.

scroll to top