fbpx
Close

RSK Tarval must viskepäev, Betoonimeister viigistas seeria

-Siim Laur | Foto: Siim Semiskar

 

-Siim Laur | Foto: Siim Semiskar

Saku I liigas peeti kolmapäeva õhtul üks mäng. Nordi Spordihoones läksid esiliiga veerandfinaali korduskohtumises vastamisi Betoonimeister/Tskk/SK Nord ning RSK Tarvas. Kui seeria esimene kohtumine kulges virumaalaste taktikepi all, siis täna tuli neil võõrsil vastu võtta kaotus numbritega 81:69 (mis oli Tarvale sel hooajal alles teiseks kaotuseks).

Esimene veerandaeg näitas, et tuleb tasavägine mäng, kord oli peal Betoonimeister, siis omakorda Tarvas. Esimese neljandiku lõpetas siiski Aivar Grüningi tabav kaugvise, mis viis võõrustajad juhtima 18:17. Tarvas üritas teisel veerandil initsiatiivi haarata, kuid otsustavalt eest minna ei suutnud. Rakvere suurimaks eduseisuks oli viis  punkti, kui Cristo Kens tabas 4:01 enne  poolajapausi kahese, mis tegi seisuks 25:30. Betoonimeister vastas sellele 12:3 spurdiga ning vaheajale mindi hoopis väljakuperemeeste 37:33 juhtimisel.

Kolmandal neljandikul kontrollis Betoonimeister/Tskk/SK Nord mängu täielikult, kasvatades vahe mitut puhku koguni kahekohaliseks. Martin Rausbergi tabav vabavise lõpetas veerandaja seisuga 59:47. Kui neljandast veerandajast oli mängitud 2:20 kasvatas Hendrik Heinla tabav vabavise vahe õhtu suurimaks (67:50). Viimastel minutitel Rakvere elavnes, vähendades Janis Vahteri ja Mihkel Kure korvidest kaotusseisu 77:68 peale, kuid olümpiavõitja Tiit Soku hoolealused ei eksinud ning vormistasid võidu tulemusega 81:69.

Võitjate parimad olid Siim Laur 20 punktiga (kahesed 6/10, kolmesed 2/3, vabavisked 2/2) ja Margus Klementsov 16 punktiga  (kahesed 6/12, kolmesed 1/1, vabavisked 1/2). Kaotajate poolel tõi Kristo Saage 20 silma (kahesed 4/9, kolmesed 2/8, vabavisked 6/7). Janis  Vahter lisas 12 punkti, Renato Lindmets tegi 11 punkti ja 10 lauapalliga kaksikduubli.  Betoonimeister/Tskk/SK Nord realiseeris viskeid väljakult 46 protsendiliselt, samal ajal, kui RSK Tarvas oli visketabavusega suures hädas  (visked väljakult 35 %).

Kahe võiduni mängitav veerandfinaalseeria on nüüd viigis 1:1. Edasipääseja selgub reedel, 26. aprillil Rakvere spordihallis kell 19:00 peetavas mängus, poolfinaalivastaseks  KK Viimsi/Noto.

scroll to top