fbpx
Close

INTERVJUU | Jorke Aav – põnev ja ootamatu teekond Tartust Saksamaa esiliiga noorimaks mängijaks

-Jorke Aav | Foto: Siim Semiskar

Eesti korvpalliüldsusele tuli lõppenud hooaja alguses üllatusena, et neljaks aastaks Saksamaale Ehingeni Urspringi korvpalliakadeemiasse siirdunud Tartu noormees Jorke Aav pääses läbi hooaja platsile ka sealses esindustiimis. Kuigi Ehingen Urspring langes Saksamaa tugevuselt teisest liigast ehk ProA-st aste madalamale, sai 16-aastane ja 183 cm pikkune Aav 17 mängu jagu häid kogemusi, kogudes keskmiselt 10,9 minutiga 2,4 punkti.

Just kevadel ProA tasemel oma parimad esitused teinud (üks 10-punktine esitus ja kaks 7-punktist mängu) Aav toimetas põhiliselt klubi U19 tiimis ning seal jõuti veerandfinaali. Korvpall24 portaal rääkis noormehega juuni esimesel poolel toimunud TalTech Optibet 3×3 korvpalliturniiril, kus Aav esindas omavanuste koondist, kellega tehakse suvel kaasa ka kvalifikatsioonimängudel.

Uurisime Aava käest, kui üllatunud ta ise oli, kui Ehingeni esindustiim ta ProA tasemele treeningutele kutsus ja suisa kohe ka n-ö tundmatus kohas vette viskas ehk mängima pani. Uurime ka noormehe tulevikuplaanide ning eesmärkide kohta nii lähemas kui ka pikemas vaates ning loomulikult anname võimaluse panna lõppenud hooajal Eesti meistriks kroonitud vanemale vennale Sverrele kõvasti puid alla.

scroll to top