fbpx
Close

Rosenthali ja Kaldre veetud U20 koondis jäi napilt veerandfinaalist välja

-U20 koondis | Foto: Ekraanitõmmis

-U20 koondis | Foto: Ekraanitõmmis

Eesti U20 korvpallikoondis pidi Bulgaarias Sofias toimuvatel B-divisjoni Euroopa meistrivõistlustel võtma vastu valusa kaotuse võõrustajatelt, kellele jäädi skooriga 56:58 alla. Sellega kindlustas Bulgaaria endale edasipääsu veerandfinaali ja jättis Eesti sealt välja.

Avaveerand lõppes 16:16 viigiga, kuid poolajaks suutsid bulgaarlased kuue silmaga ette pääseda. Teine poolaeg algas võõrustajate 6:0 spurdiga ning võideti ka veerandaeg 13:6. Seega tuli Eestil viimase neljandikuga välja tulla 13-punktilisest kaotusseisust.

Järgneva 2.09 jooksul tehti ise 9:0 spurt ja pääseti sellega vaid nelja punkti kaugusele. Bulgaarial õnnestus siiski nappi eduseisu hoida, kuid 2.51 enne lõppu tabas Ron Arnar Pehka lähiviske ja seadis 54:54 seisu jalule. Vastased suutsid loetud sekundid hiljem jällegi end kahe punktiga ette rebida ja seda eduseisu enam käest ei antudki.

Märt Rosenthal oli Eesti parim 14 punkti ja 6 lauapalliga. 13 silma lisas Tom Kaldre ja 9 punkti tõi Ron Arnar Pehka. Võitjate kasuks viskas 18 punkti Yordan Minchev, kes kogus ka 13 lauapalli.

Alagrupis jäi Eesti saldoks nii 3 võitu ja 2 kaotust. Bulgaaria platseerus teisele kohale (4-1) ja kui kõigi eelduste kohaselt võidab Sloveenia viimases mängus Albaaniat (2-2), liiguvad nemad veerandfinaali puhaste paberitega. Viiendaks jäi Slovakkia (1-4) ning võiduarvet ei avanud Moldova. Meeskonnad, kes kaheksa parima hulka ei pääsenud, alustavad mängudega 9.-22. kohale.

scroll to top