fbpx
Close

Baskoniat ootab reedel Kaunases täismaja, palju eestlasi ja kõva heitlus kaotustelainel Žalgirisega

-Maik-Kalev Kotsar ja Edgaras Ulanovas | Foto: EPA/Scanpix

Euroliigas läheb Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia (13-10) vastamisi Kaunase Žalgirisega (12-11), kes võtab eestlaste tööandja vastu täismaja publiku ehk enam kui 15 000 pealtvaatajaga. Teada on, et saali on minemas ka palju eestlasi ning on kindel, et sellest mängust tõotab tulla tõeline korvpallipidu. 

Leedu klubi on peatreener Kazys Maksvytise juhendamise all sel hooajal pistnud rinda mitmete vigastustega ning hooaja keskel on toodud võistkonna juurde Isaiah Taylor ja Achille Polonara. Kaunase klubi on 23 mänguvooru järel jagamas 12 võidu ja 11 kaotusega 7.-10. positsiooni ning hetkel võideldakse jätkuvalt koha eest kaheksa parema hulgas. 

Žalgirise peamine vedur oli sel hooajal 26-aastane Keenan Evans, kes sai paraku jaanuari alguses nii raskelt vigastada, et teda enam sel hooajal platsil ei näe. Enne vigastust sai ameeriklane keskmiselt 26 minutiga kirja 15,9 punkti, 3,2 lauapalli ja 3,7 tulemuslikku söötu. Evansi asemele toodi kiirelt teine kaasmaalane, 26-aastane Isaiah Taylor, kuid ka tema sai jaanuari teises pooles vigastada ja peab kolm nädalat väljakult eemal olema. 

Suurepärases hoos ja tervena on püsinud aga võistkonna kapten Edgaras Ulanovas, kes on tegemas oma karjääri parimat Euroliiga hooaega. 31-aastane leedukas on keskmiselt 28 minutiga toonud Kaunase klubi kasuks 11,3 silma, võtnud 3,7 lauapalli ja jaganud 2,7 tulemuslikku söötu. Head minekut on näidanud ka Ulanovase üsna värske (alles hiljuti Leedu passi saanud – toim.) kaasmaalane, 23-aastane Ignas Brazdeikis, kelle arvele on jäänud 22 minutiga keskmiselt 10,9 punkti, 3,1 lauapalli ja 1,5 resultatiivset söötu. Žalgirise särgis on oma koha leidnud samuti lätlane Rolands Šmits, kes on keskmiselt 24 minutiga kogunud 9,7 silma, 5,3 lauapalli ja 1,1 resultatiivset söötu. 

Kotsarit ootab korvi all ees võitlus Kevarrius Hayesi ja Laurynas Birutisega. 25-aastane Hayes on seni keskmiselt 20 minutiga saanud kirja 5,9 silma ja 5 lauapalli. Sama vana Birutis on platsil olnud keskmiselt 12 minutit ning toonud 4,4 punkti ja 2,8 lauapalli. Statistikate võrdluses on eelis Baskonia ridades pallival Kotsaril, sest eestlane on visanud 19 minutiga keskmiselt 8,5 punkti, hankinud 3,5 lauapalli ja jaganud 1,2 tulemuslikku söötu. 

Konkurentsitihedas Hispaania meistriliigas on Baskona (15-4) hetkel kolmandal positsioonil. Žalgiris (15-3) on Leedu kõrgliigas tabeliliider. Euroliigas on Baskonia (13-10) suutnud võõrsil võita kolm ja kaotanud kaheksa. Žalgiris (12-11) seevastu on kodusaalis pannud oma paremuse maksma kaheksal korral ja kaotanud vaid kolm mängu. 

Koduseinte vahel ja täismaja ees palliv Žalgiris on kaotanud Euroliigas kolm järjestikust kohtumist. Baskonial on viimasest kolmest kohutmisest ette näidata kaks võitu ja üks kaotus. 

Optibeti koefitsiendimeistrid usuvad reedese mängu eel võrdsete meeskondade heitlust, kus üliväike eelis antakse kodumeeskonnale. Nende ridade kirjutamise hetkel on Žalgirise võidukoefitsient 1,83 ning Baskonial 2,0.

Baskonia järgmine vastane Euroliigas pärast selle nädala mängudevooru on 11.-12. kohta jagav Bologna Virtus (8-13), kellega minnakse kodusaalis vastamisi 24. veebruaril. 

Koefitsiendid: Optibet

scroll to top