fbpx
Close

Eestlased lähevad Ameerikat vallutama? Ka Pehka siirdub USA üliõpilasliigasse

-Ran Andre Pehka | Foto: Siim Semiskar

-Ran Andre Pehka | Foto: Siim Semiskar

Kui eile tuli avalikuks, et endise Eesti rahvuskoondise tagamängija Valmo Kriisa poeg Kerr Kriisa suundub sügiseks korvpallitarkust omandama USA-sse Arizona ülikooli, siis nüüdseks on NCAA kõrgeimasse divisjoni kuuluva tiimiga kokkuleppele jõudnud ka Rauno Pehka noorim poeg Ran Andre Pehka.

Eurobasketi andmetel on 18-aastane Ran Andre Pehka andnud nõusoleku sügisel liituda California ülikoolide süsteemi kuuluva California Ülikool Davisega (University of California, Davis), mis asub California osariigis, Sacramento külje all paiknevas Davise linnas, ning hakkab esindama nende korvpallimeeskonda UC Davis Aggies.

UC Davis Aggies mängib Big West konverentsis, kus tänavu jäädi 8 võidu ja 8 kaotusega üheksa meeskonna konkurentsis viiendaks. Pikalt teises divisjonis mänginud ja selle 1998. aastal ka võitnud Aggies kuulub alates 2003. aastast kõrgeimasse divisjoni ning on NCAA finaalturniirile ehk March Madnessile jõudnud korra, 2017. aastal.

18-aastane Pehka kuulus tänavu Tallinna Kalev/TLÜ ridadesse, tuues Eesti-Läti liigas keskmiselt 24 minutiga 6,6 punkti, 3,1 lauapalli, 2,3 resultatiivset söötu ja 1 vaheltlõike mängus. 190 cm pikkune tagamängija on esindanud ka Eesti U16 ja U18 rahvusmeeskondi.

Rauno Pehka teine poeg ja Ran Andre vanem vend, 21-aastane Ron Arnar Pehka siirdus ookeani taha mullu ning esindab NAIA teises divisjonis palliva Trinity International University Trojansi värve.

scroll to top